Foundation tips voor beginners 0 720

Je kent het waarschijnlijk wel, als klein meisje stiekem met de make-up van je moeder spelen. Je bent inmiddels wat ouder geworden en nu wordt het toch wel tijd voor het serieuzere werk. De basis voor alle make-up is een goede foundation wat ook wel skin care wordt genoemd. Hoe goed het merk ook is of hoe duur het ook mocht zijn, als je deze skin care niet goed weet te gebruiken, zal het er nog steeds niet goed uitzien. Om je te helpen met een goed verzorgde foundation, hebben we enkele tips voor je.

Kleur

Het gebeurt vaak dat een kleur wordt gekozen die totaal niet bij de huid past. Natuurlijk kun je een extreem andere kleur nemen dan je huid, maar dat betekent wel dat je de foundation tot in je nek en bij een decolleté zelfs tot aan je borst door moet laten lopen. Doe je dat niet, dan is het net of je een masker op hebt. Image skincare heeft talloze kleuren skin care, waarvan er altijd wel één is die bij jouw huid past. Kies dus een kleur die niet te gek veel afwijkt van je huidskleur, zodat je het makkelijk kan laten uitvloeien.

Voorbereiding

Wanneer je ervoor zorgt dat de huid lekker ontspannen is, zorg je ervoor dat de foundation er mooier op blijft zitten. Dit is eenvoudig te realiseren door een warme en natte handdoek even een paar minuten op je gezicht te leggen, zonder te wrijven.

Vocht inbrengende crème

 het is verstandig om vooraf eerst een vocht inbrengende crème te gebruiken. Het is niet alleen goed voor je huid, maar hiermee voorkom je ook droge stukken die in je foundation kunnen ontstaan.

Concealer

Gebruik na de vocht inbrengende crème een concealer als dit nodig is. Hiermee werkje de ergste oneffenheden zoals puistjes en gekleurde vlekjes weg. Heb je hier geen last van, dan kan je deze stap gewoon overslaan.

Een paar gebieden

Wanneer je de Image skincare gaat gebruiken, richt je dan alleen op een paar gebieden, zoals je voorhoofd, kin en wangen. Op die manier kan je de foundation prima uitsmeren over de rest van je gezicht. We raden je aan om hiervoor een ronde en platte kubaki kwast te gebruiken.

Blenden

Wanneer je een vloeibare foundation gebruikt, adviseren wij om dit met neerwaartse streken aan te brengen en met een platte kwast. Op deze manier zullen je eventuele gezichtshaartjes minder opvallen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen