Verantwoord zonnen met zelfbruiner 0 744

Verantwoord zonnen met zelfbruiner

Het liefst lopen we natuurlijk het hele jaar met een prachtig bruin zonnetintje rond, maar helaas laat het klimaat in Nederland dit niet toe. Des te meer reden ook om wanneer de zon schijnt hier optimaal van te genieten en lekker te gaan zonnebaden, zodat je zo snel mogelijk je bruine zonnekleur weer hebt is wat vele mensen denken. In de afgelopen jaren is er echter steeds meer bekend geworden over de negatieve impact van de zon op de huid en de eventuele gezondheidsrisico’s die bijvoorbeeld zonnebaden met zich mee kan brengen. Niet alleen van de zon, maar ook onder de zonnebank wordt er steeds vaker gediscussieerd over de mogelijke negatieve effecten. Gelukkig is het wel mogelijk om ook op een verantwoorde manier van de zon en de bijbehorende bruine tint te genieten, met behulp van bijvoorbeeld zelfbruiner.

Tip: Zelfbruiner: Spray, Creme en Mousse | Bruin zonder Zon | Sunless Tanning

Zelfbruiner heeft geen invloed op hoe de huid reageert op de zon

Er gaan veel verhalen de rondte over het gebruik van zelfbruiner en wij maken graag een einde aan de onduidelijkheid over het gebruik van dit product. Het is bijvoorbeeld geen probleem om met een zelfbruiner alsnog in de zon te gaan zitten. De zelfbruiner is namelijk een product die op de buitenste cellen van de huid aangebracht wordt en zich hecht. Afhankelijk van het product dat je gebruikt blijft deze enkele dagen en soms zelfs enkele weken zitten. De natuurlijke zon beïnvloed vooral de cellen die hier onderliggen en het gebruik van een zelfbruiner heeft dan ook geen positieve of negatieve invloed op het zonnen. Wat natuurlijk wel zo is, is dat je met een zelfbruiner niet per definitie veel in de zon hoeft te zijn, omdat je al over een mooie tint bezit, je kun er dan ook voor kiezen om minder te zonnebaden, wat dan wel weer minder schadelijk is voor je huid en een stuk verantwoorder is dan hele dagen lang achter elkaar in de zon te bakken.

Uitgelicht: bruin zonder zon

Wanneer je verantwoord wil zonnen met zelfbruiner maak je gebruik van aanvullende zonnebrandcrème

Wanneer je met een zelfbruiner in de zon gaat zitten, is het belangrijk om te bedenken dat de zelfbruiner geen impact heeft op de zon die op je huid schijnt, maar ook geen bescherming is. Met een zelfbruiner in de zon zitten heeft dan ook hetzelfde effect als om zonder een zonnebrand in de zon te zitten. Het is dan ook aan te raden om wanneer je met een zelfbruiner in de zon gaat ook gebruik te maken van een aanvullende zonnebrandcrème of spray ter bescherming van de huid. Wanneer je dit doet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de zelfbruiner volledig droog is en in de huid getrokken is, zodat deze niet mengt met de zonnebrand. Er zijn ook zelfbruiners met zogenaamd SPF wat een lichte bescherming biedt tegen de zon. Deze zijn echter vele malen lichter dan de bescherming van een gewone zonnebrandcrème of spray en is dus ook geen vervanger voor dit product.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen