Waarom je een video zou willen van je bruiloft 0 682

Waarom je een video zou willen van je bruiloft

Bruiloften kunnen ongetwijfeld erg duur zijn en we weten allemaal dat elke prijs, hoe klein ook, uiteindelijk telt, dus dit leidt ertoe dat veel bruiden, vooral die met een budget, zich afvragen of ze wel echt een bruiloftsvideo nodig hebben. “Is het echt zo belangrijk?” vragen ze. We zijn hier om jullie alles te vertellen over het belang van trouwvideo’s en hoe deze ene beslissing voor jullie vrij eenvoudig zou moeten zijn (Ja! Krijg er een!). Want, terwijl de kosten voor sommigen een factor zijn, komt het echte belang van trouwvideo’s voort uit hun vermogen om jullie je grote dag te laten herbeleven. In tegenstelling tot foto’s, geven video’s jullie de stemmen, de geluiden, de actie van een van de meest gedenkwaardige dagen van jullie leven en houden het voor altijd bewaard. Maar als jullie nog niet helemaal tot een beslissing zijn gekomen, dan zijn hier nog enkele andere redenen waarom jullie echt moeten overwegen om een trouwvideo te maken.

Hoewel er nogal wat redenen kunnen zijn waarom een bruid met spijt terugkijkt op haar trouwdag, staat het niet hebben van een trouwvideo voor sommigen waarschijnlijk bovenaan die lijst, net als Lauren10 en Celebrations, hierboven. Denk maar eens na. Je geniet van een deel van je bruiloft en in een andere kamer, misschien wel een andere ruimte, vindt er een heel leuke en belangrijke herinnering plaats die je niet kunt beleven. Misschien moest je naar het toilet rennen of misschien moest je met de cateraar praten of kan je gewoon niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Wat de reden ook is, je was gewoon niet in de buurt en de hele kamer kon dagen, maanden of zelfs jaren later van het moment genieten en erover praten, maar helaas kun je er niet van genieten in het plezier van het samen met hen te vertellen. Dit is slechts één voorbeeld van waarom het een geweldig idee is om een huwelijksvideo te laten maken van jullie ceremonie (en receptie, en toasten, en, en…). Hoewel jullie er misschien niet zijn geweest, had de videograaf waarschijnlijk wel alle schattigheid voor jullie en jullie familie kunnen vastleggen om er nog jaren van te genieten en te herbeleven. Samen.

“Ik wou zo graag dat ik een huwelijksvideo had gemaakt.” 

In feite toonde deze enquête uit 2006 aan dat 98% van alle pas getrouwde bruiden die gevraagd werden, aanraadden om een huwelijksvideo te maken. Volgens die enquête vond slechts ongeveer 50% van de bruiden, voordat ze gingen trouwen, trouwvideo’s erg belangrijk, maar daarna steeg dat aantal tot 75%. Het is duidelijk dat ze er spijt van hadden dat ze die kans voor hun trouwdag hebben gemist.

Herinneringen aan de trouwdag op video

Natuurlijk gaan jullie foto’s hebben van de trouwdag. Iedereen die jullie kennen zal waarschijnlijk foto’s en zelfs videoclips maken met hun cameratelefoon en andere apparaten, en jullie hebben waarschijnlijk een huwelijksfotograaf ingehuurd of overwegen deze in te huren. Dit is een van die schijnbaar “non-negotiables” voor de meeste bruiden omdat ze zich hun trouwdag willen herinneren en ze willen dat deze mooi en professioneel wordt vastgelegd, terwijl ze de rest van hun tijd met familie en vrienden genieten. Dus waarom zouden we die herinneringen niet professioneel en zorgvuldig bewaren, bewerken en opslaan in een videoformaat, zodat jullie ze later ook kunnen delen en ervan kunnen genieten?

Een ander ding om te overwegen is dat video’s aanzienlijk minder ruimte innemen dan geprinte foto’s (herinner je je de trouwalbums van je moeder of grootmoeder? Die witte of roze met de kralen en de franje? We weten dat jullie die kennen) en ze zijn meer interactief omdat jullie mensen kunnen zien zoals ze echt waren op jullie speciale dag. Vrienden die zijn verhuisd en je krijgt niet meer te zien of familie die misschien niet zo vaak op bezoek komt als iedereen zou willen. Misschien zelfs mensen in je leven die zijn overleden. Video’s hebben een manier om die momenten vast te leggen en kunnen ons als bij toverslag terugvoeren naar die dag, in tegenstelling tot foto’s. Ze kunnen je het lachen van je oma weer laten horen of luisteren naar je kleine meisje dat voor je zong toen ze nog maar net kniehoog was. Het hebben van deze “levende” herinneringen is gewoonweg onbetaalbaar.

En hoe zit het met die familieleden die er misschien niet bij konden zijn vanwege ziekte, de kosten van het reizen of een ongepland noodconflict op het laatste moment? Het hebben van een trouwvideo om met hen te delen op Facebook of zelfs om de post te versturen is een geschenk dat gewoon blijft geven! Op deze manier kunnen ze alles wat je op je grote dag hebt gedeeld ervaren en kunnen ze het zo vaak als ze willen bekijken!

Het belang van trouwvideo’s voor toekomstige generaties

Hier is nog een heel belangrijke reden om die trouwvideo te krijgen; jullie kinderen. Misschien geven ze er nu niet om (jullie hebben toch tieners?), of misschien zijn ze te jong om de hele zaak echt te waarderen (of misschien hebben jullie er nog geen), maar het hebben van een video van jullie trouwdag om met hen te delen als ze ouder zijn is een speciale (en makkelijke) manier om jullie geschiedenis te bewaren (wist je dat jullie ook geschiedenis aan het maken waren?) voor hen.

Denk aan alle keren dat je de spullen van je grootouders of die van je ouders hebt doorgenomen. Hun foto’s en oude video’s. Je zou kunnen denken “Wow! Kijk eens hoe jong mama of papa eruit ziet!”, “Wat dragen ze?”, of “Kijk eens naar die oude auto!” Het hebben van een trouwvideo is een leuke en makkelijke manier voor jullie om jullie persoonlijkheden, stemmen en zelfs die papa-grappen door te geven aan jullie kinderen en hun kinderen en misschien zelfs de kinderen van hun kinderen. Het is een bestand dat iemand gemakkelijk kan uploaden naar de cloud en kan toevoegen aan zijn of haar genealogieprogramma om in de toekomst te delen met familieleden die je misschien niet eens zult ontmoeten of die je misschien nooit zullen leren kennen. Deze video’s kunnen je weer tot leven brengen voor degenen die je op een dag verlaat, en dat is een heel krachtige gedachte.

Dat kleine stukje geschiedenis kan echt iets betekenen voor je familie in de toekomst als ze foto’s en oude verzamelobjecten van de zolder verzamelen. In plaats van alleen maar een naam en een foto op papier te zijn, kom je voor hen tot leven. Je wordt weer echt. Vooral voor degenen die je misschien nog nooit hebben leren kennen. Ze kunnen deze video toevoegen aan je huwelijksakte, waardoor ze een ander stukje van de puzzel in hun stamboom kunnen plaatsen. En als je ooit je eigen stamboom hebt onderzocht, weet je waarschijnlijk hoe spannend het kan zijn om kleine dingen te vinden van die familieleden die lang voor ons leefden! Waarom laat je geen huwelijksvideo achter voor je familie om deze op een dag te vinden?

Herinneringen aan een bruiloft

Denk aan jullie huwelijksverjaardag over 2 jaar. Denk er over 5 jaar over na. 10 jaar. 50. Hoeveel dingen zullen jullie je nog herinneren over jullie trouwdag na al die jaren? (Bijvoorbeeld, hoeveel weet je nog over je afstudeerdag?) Hoeveel kleine dingen die die dag zijn gebeurd kun je nog aan je kinderen en kleinkinderen vertellen als ze het vragen? Helaas is een heel erg negatieve impact van de tijd dat we onze herinnering aan zelfs de mooiste of meest perfecte gebeurtenissen verliezen, en een trouwdag is een van die geweldige dagen in ons leven die gewoonweg te snel voorbij zullen gaan (niet knipperen!). Sommige bruiden zeggen zelfs dat ze nieuwe dingen beginnen te zien die ze niet eerder hebben opgemerkt als ze hun trouwvideo’s bekijken of zich realiseren dat er dingen zijn die ze al vergeten zijn, zelfs na slechts een paar jaar. Zeker, we herinneren ons nog de grote dingen, zoals de geloften en de dans, maar die kleinere, ingewikkelde momenten, zoals de aangrijpende toast van je beste man of het lieve moment tussen je grootouders, kunnen gemakkelijk verloren gaan. Gelukkig hoef je met je eigen bruiloft op video niets te vergeten, want het zal allemaal in real time, in kleur en in stereo zijn vastgelegd. Je kunt de video laten zien aan je familie en vrienden, en de grote dag herbeleven of gewoon met je echtgenoot op je jubileum gaan zitten om hem te bekijken en weer helemaal verliefd te worden. Foto’s kunnen dat niet allemaal.

“Mijn zus … kijkt de hele tijd naar haar video, en kijkt zelden naar de foto’s.” 

Uiteindelijk zijn deze video’s zoveel meer dan alleen maar een momentopname voor jou en je geliefden. Het belang van trouwvideo’s is de mogelijkheid om te tijdreizen en een van de beste dagen van jullie leven te herbeleven met vrienden en familie die misschien nooit meer op dezelfde manier bij elkaar komen. Herinneringen vervagen naarmate mensen ouder worden en die herinneringen in volle beweging met geluid en stemmen bij de hand hebben, net zoals ze “gisteren” waren, is een speciale ervaring die je nooit hoeft te verliezen en die je nog jaren en jaren kunt delen. Het helpt een familiegeschiedenis te creëren voor toekomstige generaties en liefdevolle herinneringen voor jou en je echtgenoot. Dus als jullie twijfelen over de manier waarop jullie verder moeten gaan met het al dan niet maken van een huwelijksvideo voor jullie grote dag, dan is ons advies aan jullie om ervoor te gaan! Bespaar jezelf die pijnlijke spijt en krijg gewoon. De. Video! Het is zo veel beter om iets te hebben en het niet nodig te hebben dan het echt te willen en het niet te hebben! 

 

Bron informatie: https://videograafzoeken.nl/.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen