Wordt modestylist met deze e-cursussen. 0 16957

wordt modestylist 1

Ben jij altijd bezig met mode en de laatste trends? Ben jij het type dat je vriendinnen adviseert over mode en helpt met het kiezen van hun outfits? Grote kans dat een baan als mode expert voor jou is weggelegd. Moeilijk is het niet, maar meer een kwestie van doen en kun je zelf al modestylist worden via thuisonderwijs en deze zogenoemde e-cursussen.

Imago expert, personal shopper, mode expert, kledingadviseur, beauty professional of fashionista het zijn zomaar enkele benamingen van moderne beroepen die je steeds vaker tegenkomt. Dit betekend dat ook jij met een grote voorliefde voor mode een carrièreswitch kunt begaan. 

Waar worden deze beroepen ingezet en kom je ze tegen?

Je kunt het zo gek niet bedenken of de expertise van een mode en beauty expert kan op een grote verscheidenheid aan platformen worden aangeboden. De makkelijkste voorbeelden zijn die van influencer. Vloggers en ook bloggers die schrijven over van alles dat met mode en beauty te maken heeft worden gezien als experts op dit gebied. Een voorbeeld hiervan is dit artikel over 5 beautymasker die je geprobeerd moet hebben.

  • Personal shopping.

Online personal shopping is een vorm waarbij je online van een kledingadviseur advies krijgt op basis van je persoonlijke stijl. Vervolgens krijg je middels een mooie kledingbox met leuke outfits volgens de laatste mode thuisbezorgd. 

  • Magazines, glossy’s en tijdschriften.

Maar ook vrouwen en moeders die regelmatig beauty en mode magazines lezen (de zogenoemde Glossy’s) worden daarin geconfronteerd met beauty en stijl voor zelfbewuste mama’s

  • Imago stylisten.

Wanneer we naar televisie kijken sta je eigenlijk niet stil hoeveel er voor alle programma’s wordt gewerkt met imago en mode stylisten. Bij praatprogramma’s worden alle gasten eerst opgemaakt en wordt hun kleding zorgvuldig uitgekozen om alles met elkaar te laten matchen in zowel het decor als het concept van de show.

Ook bekende Nederlanders werken vaak met personal stylisten samen. BN’ers zijn vaak op tv en willen er altijd goed uitzien. Sommige zijn zelfs stijliconen en wordt alles wat ze dragen door hun doelgroep overgenomen. Vaak krijgen dit soort influencers gratis kleding van bekende merken om deze zo te promoten.

Hoe kun je modestylist worden?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van plekken waar je als mode expert aan je carrière kunt beginnen. Eer je begint met je droombaan zul je wel een opleiding of cursus moeten volgen. Gelukkig is ook dit toegankelijk via een e-cursus (online cursus). 

Volg een thuisstudie via studie24.nl

Studie24.nl is een van de toonaangevende thuisstudie vergelijkers in Nederland en kun je hier tal van cursussen vinden die je op afstand kunt volgen, het zogenoemde digitale onderwijs. De eerder genoemde vakopleidingen kun je op deze pagina met cursussen vinden en hier meer informatie over lezen. Zo vind je snel een cursus die bij je past en je geheel in je eigen tempo en omgeving kunt volgen. Wat dat betreft was studeren nog nooit zo toegankelijk. 

Nu is het enkel een kwestie van je eigen inzet en tempo wanneer je examen kunt doen, je diploma of certificaat haalt en aan de slag kunt als fashion expert in jouw droombaan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen