Creëer je perfecte verzorgde Zomerkapsel 0 14220

zomerkapsel

Eindelijk, we laten de kou achter ons en verwelkomen de zon! De eerste mooie lentedagen vragen om een glaasje prosecco op het terras. Hoofd in de zon, ogen dicht en alvast heerlijk wegdromen naar de zomervakantie aan het Spaanse strand of een super de luxe zwembad in Saint Tropez. Maar hoe lekker een lange warme zomer ook is, een middag flaneren aan het strand en een frisse duik in de zee of in het chloorwater van het zwembad is niet zo lekker voor je haar. Om er nu voor te zorgen dat je haar ook na de zomer nog steeds stralend mooi is, delen we alvast onze tips & tricks voor perfect verzorgd zomerhaar met je. Want: voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen!

Tips &  Tricks zomerkapel

  1. Je haarpunten knippen voordat je op vakantie gaat! Het is een misverstand om te denken dat je beter na je vakantie naar de kapper kunt, omdat er dan vaak veel meer van je haar afgeknipt moet worden dan je lief is. Als je de zomervakantie begint met gezonde haarpunten, is je haar veel minder vatbaar voor zon, zout- en chloorwater en zal het dus ook minder schade oplopen.
  2. Gebruik bij voorkeur producten met een UV filter en altijd een verzorgende conditioner na het wassen! Veel heb je niet nodig, want je haar neemt maar een beperkte hoeveelheid op en de rest spoel je toch weer door het doucheputje. De regels van mijn kapper: nooit meer dan de hoeveelheid van een vijftig cent muntje gebruiken en alleen in de puntjes, nooit rechtstreeks op je hoofdhuid, anders wordt je haar heel snel weer vet (zeker in de zomer). Lang intrekken hoeft ook niet, een minuutje is al genoeg.
  3. Altijd meenemen op vakantie: – een goede reinigende en hydraterende shampoo om het zand, zout en chloor uit je haar te wassen (bijvoorbeeld Wella Pro Series Repair) – extra verzorgende en hydraterende conditioner (Wella Pro Series Repair) – Verzorgende spray met UV filter om je haar tijdens het zonnen te beschermen (Wella SP Sun UV Spray) – Ga je vliegen, gooi dan ook een hydraterend haarmasker in je beautycase. Een vliegreis kan namelijk niet allen je huid, maar ook je haar behoorlijk uitdrogen.
  4. Kijk extra goed uit met blond haar in het zwembad. Zeker in het buitenland worden er vaak enorme hoeveelheden chloor in de zwembaden gebruikt en je zult niet de eerste zijn die na een vakantie met groen uitgeslagen haar weer thuiskomt. Hou je hoofd zoveel mogelijk boven water, of ga naar Italië, daar zijn badmutsen in de meeste zwembaden verplicht 🙂 .
  5. Laat je stijltang en föhn als het even kan thuis. Jij hebt vakantie, dus gun je haar ook de nodige rust. Er zijn genoeg makkelijke en leuke zomerkapsels te bedenken: – Een paardenstaart met je haar strak achterover gekamd staat altijd stijlvol. – Een schuine vlecht of staart staat supertrendy en is handig: zo heb je namelijk geen last van je haar als je lekker op je rug in de zon wilt liggen. – Hoge of lage knotjes zijn ook nog steeds helemaal hip. Een knot boven op je hoofd staat sexy en trendy, terwijl een lage knot wat lieflijker en klassieker is. Bedenk: hoe beter je je haarlokken wegstopt is in een knot, hoe beter het beschermd is tegen de zon. – Heb je een wat korter kapsel? Kam je haar dan stylish achterover met stylingcream of een dot wax (zonder alcohol). Ziet er goed uit en een wat vetter product zonder alcohol beschermt je haar tegen de schadelijke invloeden van de zon. – Of doe mee met de bohemian trend van dit seizoen en draai je haar in een sjaal. Mooi, makkelijk én het biedt de ultieme bescherming tegen de zon.

Krultang kopen?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen