Maak ook meal prep maaltijden klaar! 0 69

Een nieuwe eettrend is meal preppen. Bij deze kookmethode bereid je aan het begin van de week je maaltijden voor meerdere dagen tegelijk. Dat kan je veel tijd schelen, en het heeft nog meer onverwachte voordelen. Lees hier alles over meal prep maaltijden!

Wat zijn meal prep maaltijden?          

Je bereidt hierbij in een grotere hoeveelheid voedsel dan jij of je gezin in één maaltijd op kunnen eten. Je verdeelt het eten dan in porties, die je in bakjes in de koelkast of in de vriezer bewaart. Rond etenstijd haal je de gewenste porties er weer uit, en je warmt ze op in een pan of in de magnetron. Eet smakelijk.  

Voor wie is een meal prep maaltijd handig?

Voor iedereen die geen zin heeft om elke dag de keuken in te duiken kan deze manier van koken een uitkomst zijn. Doordat je in één keer voedsel voor meerdere eetmomenten tegelijk klaarmaakt, bespaar je je de noodzaak om vóór het avondeten nog een uur lang eten te moeten bereiden. Daarom zijn meal prep maaltijden handig voor mensen met een druk professioneel of sociaal leven. Ook als je veel tijd wilt besteden aan je hobby of aan je sport is het een slimme oplossing. En als je niet echt een foodie bent, dan hoef je maar één of twee keer per week na te denken over wat je gaat eten!

Moet je deze maaltijden altijd zelf bereiden?

Nee. De kant- en klaarmaaltijden van de supermarkt of van de verse en groenteboer kan je ook als een meal prep maaltijd zien. Online kan je zelfs maaltijden vinden die specifiek bedoeld zijn voor sporters, bijvoorbeeld op https://www.fuelyourbody.nl/. Om aan te sluiten bij de speciale behoeften van deze doelgroep bevatten deze diners vaak meer eiwitten en minder vet dan ‘normale’ maaltijden. Voorbereide maaltijden kopen bij een winkel of website spaart je nóg meer tijd uit. Wel worden de kosten van de bereiding en van de eventuele verzending aan jou doorberekend, zodat dit meestal niet de goedkoopste keuze is.

Zijn voorbereide maaltijden minder lekker?

Sommige gerechten zijn écht een stuk lekkerder als je ze vers bereidt en direct opdient. Ander eten is een paar dagen na je kookmoment nog steeds even lekker als je het uit de koelkast haalt. Bepaalde gerechten, zoals stoofpotten, soepen en curry’s, profiteren zelfs van een ‘rusttijd’, omdat de complexe smaken zich nog verder kunnen ontwikkelen. Dat zijn dan ook een paar favoriete gerechten voor deze kookmethode.

Wat zijn de pluspunten van meal prep maaltijden?

De tijdwinst is één van de belangrijkste redenen om voor meal prep maaltijden te kiezen. Ook heb je voor een grote pan vol eten méér ingrediënten nodig dan voor een eenpersoonsmaaltijd, en die ingrediënten zijn vaak goedkoper als je er een grotere hoeveelheid van afneemt. Je kunt voor je preps ook gebruikmaken van eten dat in de aanbieding is, wat een verdere besparing aflevert. Altijd vers eten tot je beschikking hebben is fijn als je moe, lusteloos of ziek bent. En het klaar hebben staan van gezonde (diepvries)diners voorkomt dat je kiest voor een minder gezonde optie, zoals een pizza bestellen of snacks in de frituurpan gooien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen