Alles over Ibiza kleding en accessoires 0 541

Zeker in de zomer zie je vaak mensen op straat of op het strand lopen in kleurige jurken met mooie grote sierraden. Als deze stijl je aanspreekt moet je weten dat het wellicht om de Ibizastijl gaat. Deze modetrend wordt gekenmerkt door kleding en accessoires die doen denken aan zon, strand en vrije tijd.

Ibiza kleding

Deze kleding is vaak ruimvallend en los, waardoor het heerlijk koel is om te dragen, maar ook uitstekend in de winter gedragen kan worden om de dag wat kleur te geven.

Een Ibizajurk kan zowel kort, midi als lang zijn. Ze kunnen kap- of pofmouwtjes hebben of lange wijde mouwen. De natuurlijke stoffen kunnen hun oorspronkelijke kleur hebben, of door middel van batik of tie die voorzien zijn van felle kleuren en prints. Vaak hebben de jurken ruches, pomponnetjes, kastjes en extra stroken stof of zelfs meerdere lagen.

Een ander populair kledingstuk is een rok in Ibizastijl. Evenals de jurken zijn dit vaak zwierige, uitlopende modellen die versierd zijn met dezelfde materialen als de jurken. Heel kenmerkend zijn de rokken waarbij het voorpand boven de knie eindigt terwijl de achterkant tot op de enkels komt. Daarnaast zijn er rokken waarbij de stof onderaan in punten eindigt.

Ibiza accessoires

Daarnaast kun je kiezen voor een handtas in dezelfde stijl. Denk daarbij aan felgekleurde opdruk en versiering door het gebruik van franje, kwastjes en kleine pompons. Daarnaast zijn er ook tassen in neutrale kleuren met versiering in dezelfde kleur.

Om je outfit te complementeren kun je kiezen uit diverse opties. Zo zijn er ringen, armbanden, enkelbandjes, kettingen en oorbellen in Ibizastijl. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze vaak groot zijn waardoor ze opvallen en je stijl benadrukken.

De armbanden en kettingen zijn vaak gemaakt van (kunst-) leer of kralen. Veel armbanden bestaan uit meerdere rijen of worden enkele keren om de pols gewikkeld. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van een of meer bedels, stenen, schelpen of veren. Ook de pompons en kwastjes worden vaak gebruikt om een armband in Ibizastijl af te maken.

Enkelbandjes kunnen gemaakt zijn van stof, kralen, schelpjes of een combinatie. In tegenstelling tot de armbanden bestaan ze vaak uit slechts één rij.

Conclusie

Als je op zoek bent naar prettig zittende kleren van natuurlijke materialen dan is de Ibizastijl zoals die van Spiri een geschikte keuze. Als je de felle kleuren nog wat eng vindt kun je altijd beginnen met effen stoffen en dit later desgewenst uit te breiden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen