3 unieke sieraden waar je jezelf mee onderscheid 0 908

Oorbellen, armbanden, kettingen en ringen: allemaal compact qua formaat, maar gigantisch in betekenis. Sieraden vormen het centrum van de aandacht. Een goed gekozen outfit zal nog meer in de smaak vallen bij mensen als het is getooid met een prachtig juweeltje. Het is welbekend dat iemand altijd goed zit met diamanten en edelstenen. Maar is het origineel genoeg? Dagelijks dragen tig vrouwen bling bling horloges en andere soorten van bijoux. Daarnaast kunnen dergelijke sieraden naar elke gelegenheid worden gedragen. Naar school, werk, bezoek of een bruiloft: het kan allemaal. Bovendien zijn bling bling sieraden tijdloos, evenals gouden en zilveren ornamenten. Kortom: vele soorten sieraden zijn door hun bekendheid hun uniekheid verloren. Waar mensen écht van zullen opkijken is een origineel iets, een bijzonder iets, een vreemd iets.

Oldschool is de nieuwe mode

Het grappige van een dergelijke sieraad is dat het niet nieuw hoeft te zijn om een ‘’wow factor’’ te hebben. Eeuwenoude inheemse versiersels kunnen de clue zijn voor originaliteit. Zo zijn er niet veel mensen in het bezit van Afrikaanse sieraden of van Tibetaanse accessoires. Lokale winkels bieden dergelijke uitzonderlijke sieraden aan. Vaak zijn ze handgemaakt en kleven er mooie herinneringen aan. Gelukkig hoeft men tegenwoordig niet de halve wereld af te reizen om zo’n mooie sieraad aan te schaffen. Webshops als Wereldse Juwelen maken het mogelijk om ze online te kopen. Online is te zien hoe groot de verschillen zijn tussen type stijlen van diverse regio’s. Zo zijn de sieraden uit Guatemala mooi geknoopt en hebben de Tibetaanse en Nepalese sieraden een mooie turkooizen gloed. Alhoewel zowel de Afrikaanse als de Thaise sieraden bestaan uit kraaltjes, zijn ze toch erg verschillend van aard. De Afrikaanse armbanden zijn heel erg kleurrijk, terwijl de Thaise versiersels gelaagd opgebouwd zijn en een geheel vormen qua kleur.

Goud en zilver

Men is zich ervan bewust dat goud en zilver heel fijne materialen zijn voor sieraden. Zuiver goud en zilver gaan bijvoorbeeld oneindig lang mee. In het Westen worden zilveren infinity ringen of gouden ster oorbellen volop gedragen. Is het dan nog mogelijk om origineel te blijven met een gouden of zilveren sieraad? Uiteraard. Zilveren sieraden zijn al eeuwen geleden geïmplementeerd door inheemse volkeren. Mexico staat bijvoorbeeld bekend om haar mooie lange zilveren oorbellen met een mooi gekleurde koraalsteen in het midden. Sieraden uit Peru zijn prachtig wit van kleur en volledig zilver van materiaal. En Indonesische ornamenten zijn zilver van aard waarin een mooi design is ingekerfd. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen