Zo houd je je mond gezond 0 492

Zo houd je je mond gezond

Je mond gezond houden klinkt gemakkelijk maar er komt meer bij kijken dan een keertje je tanden poetsen. Veel mensen hebben last van bepaalde mondproblemen die je liever niet wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandplak, tandsteen, witte aanslag op de tong, ontstoken tandvlees, gele tanden en zo is er nog wel meer te noemen. Mondproblemen kun je zelf goed aanpakken en ook vaak voorkomen, mits je daar de juiste verzorgingsmiddelen voor gebruikt en een gezonde levensstijl bezigt. 

Spoelen met mondwater houdt je mond gezond en fris

Na het tandenpoetsen gebruiken veel mensen mondwater om mee te spoelen. Dit wordt hoofdzakelijk gedaan omdat het een fijn en fris effect en dito adem geeft. Gebruik jij een mondspoeling maar heb je ook last van bepaalde mondproblemen? Kijk dan voor mondwater dat speciaal ontwikkeld is om dit probleem tegen te gaan. Zeker als je toch al spoelt is dat handig zat. Mondwater is in veel soorten te koop dus kijk en vergelijk altijd even goed voordat je iets aanschaft. Zo maak ook jij de juiste keuze als het om mondwater gaat. 

Kies voor mondwater met natuurlijke bestanddelen

Om je mond goed gezond te houden kun je mondverzorgingsproducten kopen die zijn gemaakt om specifieke klachten aan te pakken en te voorkomen. Kies producten die jij prettig vindt in het gebruik en let er goed op dat deze zo natuurlijk mogelijk zijn. Aan veel verzorgingsproducten worden kunstmatige hulpstoffen toegevoegd maar deze hebben geen functioneel nut en zitten er enkel om cosmetische redenen in. Als je een natuurlijk product kiest, loop je geen risico op bijwerkingen en doen de natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld Aloë Vera, xylitol, tea tree olie en zinklactaat hun werk. 

Poets en reinig altijd de gehele mond

Bij het schoon en gezond houden van je mond is het belangrijk dat je verder gaat dan alleen poetsen. Reinig altijd je gehele mond, dus niet alleen je tanden. Vergeet zeker je tong en keel niet want ook daar kunnen zich bacteriën ophopen die je liever niet hebt. Een goede reiniging zorgt voor een gezonde mond die op zijn beurt weer voor een goede algehele gezondheid zorgt dus dat is bepaald niet onbelangrijk. 

Wat kun je tegen tandenknarsen doen? 

Waarschijnlijk ben je je er niet eens van bewust dat je het doet maar veel mensen knarsen nog wel eens met hun tanden en al helemaal in hun slaap. Dit is niet goed voor je gebit want de tanden slijten op deze manier snel af omdat ze steeds over elkaar heen schuren. Om tandenknarsen te voorkomen en je gebit gezond te houden draag je daarom het beste een bitje tijdens de nacht. Deze zijn speciaal ontwikkeld om het knarsen tegen te gaan en beschermen zo je tanden het beste.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen