Het belang van sporten voor vrouwen in de overgang 0 191

Het belang van sporten voor vrouwen in de overgang

Vrouwen in de overgang hebben vaak vervelende symptomen, zoals opvliegers, gewrichtspijn en slaapproblemen. Wat veel vrouwen niet weten, is dat sporten tijdens de overgang juist heel goed voor je is. Het brengt namelijk veel voordelen met zich mee waarvan je misschien nog niet afwist. In deze blog vertellen we je over het belang van sporten voor vrouwen in de overgang.

Voordelen van sporten tijdens de overgang

Sporten is niet alleen belangrijk voor een goed figuur, maar ook voor een gezonde geest. Dat geldt voor ieder mens, maar ook voor vrouwen in de overgang. Er zitten namelijk een aantal fijne voordelen aan sporten tijdens de overgang. Tijdens de overgang hebben vrouwen soms last van stress en stemmingswisselingen. Sporten zorgt voor de aanmaak van endorfine en dopamine, wat een positief effect heeft op het humeur en stress vermindert. Daarnaast verbetert sporten de bloeddoorstroming, waardoor gewrichtspijn afneemt.

Vrouwelijke personal trainer

Een vrouwelijke personal trainer is een goede optie voor vrouwen in de overgang. Zij begrijpt als geen ander wat vrouwen in deze fase doormaken en kan hier goed rekening mee houden tijdens de trainingen. Daarnaast helpt een vrouwelijke personal trainer bij specifieke klachten, zoals bekkenbodemproblemen, die tijdens de overgang soms ontstaan. Overweeg daarom zeker om te trainer met een vrouwelijke personal trainer. 

Welke sport kies je?

Krachttraining bij vrouwen in de overgang zorgt voor een betere prestatie van de spieren en botopbouw. Daarnaast helpt krachttraining bij het verminderen van gewrichtspijn. Andere geschikte sporten tijdens de overgang zijn yoga en pilates, die bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van de balans. Wederom is het goed om te overleggen met een professional of personal trainer wat het beste bij jou past. 

Risico’s van overbelasting

Hoewel sporten tijdens de overgang dus veel voordelen heeft, is het wel belangrijk om op te passen voor overbelasting. Door hormonale veranderingen kan het lichaam minder snel herstellen is het mogelijk dat blessures sneller ontstaan. Een vrouwelijke personal trainer helpt hierbij door een op maat gemaakt trainingsschema op te stellen en voorkom je dat je je lichaam over belast. Zo weet je zeker dat je op een verantwoorde manier je training doorkomt. 

De overgang kan vervelende kwaaltjes met zich meebrengen, maar sporten is erg goed voor je in deze periode. Kies voor een vrouwelijke personal trainer zodat je zo goed mogelijk je trainingen doorkomt en het beste eindresultaat krijgt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen