Online kopen: de voor-en nadelen 0 653

Kopen

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit iets online hebben gekocht. Sterker nog, het aantal online aankopen neemt alleen maar verder toe, terwijl we steeds minder in ‘echte’ winkels gaan kopen. Dat dit niet altijd goed nieuws is voor winkeliers, dat weten we allemaal. Maar wat heeft het voor jou persoonlijk voor consequenties als je online shopt? Wat zijn we voordelen ervan, en zijn er ook nadelen?

Het kan altijd, maar je moet wel thuis zijn

Het voordeel aan online shoppen is dat het altijd kan. Van midden in de nacht tot overdag. Tijdens een ritje in de trein, maar ook als je in bad of gewoon op de bank zit. Online shoppen kan altijd en overal. Ideaal, we hebben het tenslotte bijna allemaal hartstikke druk, en hebben niet altijd zin of tijd om een fysieke winkel te bezoeken. Voor online shoppen hoef je niet thuis te zijn of in de buurt van een winkel, je kan het letterlijk vanuit de middle of nowhere doen.

Maar… al die spullen die je bestelt, die worden natuurlijk uiteindelijk thuisbezorgd. Ooit zal je dus wel thuis moeten zijn om je pakketjes in ontvangst te nemen, want ze steeds maar weer bij de buren laten bezorgen is ook zoiets. Gelukkig laten steeds meer aanbieders je kiezen tussen verschillende bezorgmomenten, of kun je je aankopen bijvoorbeeld bij de supermarkt in de buurt laten bezorgen. 

Het assortiment is groot, alles kan

Vergelijk het assortiment van een online drogist met dat van de drogist om de hoek, en in de meeste gevallen zal je opvallen dat het online assortiment vele malen groter is dan wat je in de winkel kan vinden. De ruimte in een echte winkel is tenslotte beperkt, terwijl je online zo veel kan verkopen als je maar wilt. De drogist online geeft je dus een stuk meer kans om precies dat ene product te vinden dat je zoekt.

De enorme hoeveelheid goederen die op het internet te koop is kan echter ook wat overweldigend zijn. Letterlijk alles is te koop, waardoor de kans dat je uiteindelijk ook allerlei dingen aanschaf die je helemaal niet nodig hebt groot is. Ook kun je soms het gevoel hebben dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar je in een fysieke kledingwinkel met 10 minuutjes rondkijken alles wel gezien hebt, ben je online vaak uren bezig. Daar staat wel weer tegenover dat je online vaak veel gerichter kunt zoeken, en bijvoorbeeld alle broeken netjes op een rijtje kunt zien.

Zowel online shoppen als naar een fysieke winkel gaan heeft dus zo zijn voordelen, maar zeker ook nadelen. Het is vast en zeker de reden dat de meeste mensen kiezen voor een combinatie van de twee.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen