Organiseer je een themafeest? Bekijk de mogelijkheden 0 531

Organiseer je een themafeest? Bekijk de mogelijkheden

Het idee achter een themafeest is dat alles tijdens dit evenement in de stijl van het gekozen thema is. Je kunt hierbij denken aan de decoraties, de hapjes en drankjes, maar ook de outfits die de genodigden dragen. Ter inspiratie geven wij drie mogelijkheden voor wanneer je zoiets organiseert. Van een themafeest voor kinderen tot een feest voor volwassenen, opdat zij zich ook weer even kind kunnen voelen.

Themafeest organiseren tip #1 – Huur een springkussen of stormbaan

Het huren van een springkussen of stormbaan behoort wat ons betreft tot een van de mogelijkheden voor wanneer je een themafeest organiseert. Immers, zo’n feest met daaraan gekoppeld een bepaald thema kan opgeleukt worden met diverse activiteiten. Niet alleen om daarmee de kinderen te vermaken – en je zelf rustig met een drankje kunt toekijken – maar ook om ze in hun rollen te laten komen. Een springkussen is hiervoor een uitermate geschikt middel. Hiermee voeg je iets extra’s toe en kun je het themafeest tot in de puntjes doorvoeren. Er zijn tal van springkussens te huren. Wil jouw dochter bijvoorbeeld niets liever dan een prinsesje zijn (dat is ze natuurlijk al), kun je bijvoorbeeld een prinsessen springkussen huren. En voor jouw zoon – die wellicht een avontuurlijke piraat is – bestaan er springkussens in de vorm van een piratenboot. Zijn er vriendjes én vriendinnetjes uitgenodigd, dan is een opblaasbaar kasteel een optie.

Themafeest organiseren tip #2 – Koop of huur een karaoke set

Een van de andere mogelijkheden die je op een themafeest kunt inzetten is karaoke. Karaoke wordt omschreven als een vorm van vermaak en dat is precies waarnaar we op zoek zijn! Waar het in Oost-Azië en dan met name Japan vanzelfsprekend is om haast iedere feestelijke gelegenheid te vieren met karaoke, is dat in Nederland nog wat minder gebruikelijk. Dat maakt het organiseren van zo’n karaoke themafeest juist origineel. Je kunt bijvoorbeeld een rijdend karaokefestijn huren, maar wanneer jouw budget iets minder toereikend is, kun je natuurlijk ook zelf een karaoke set kopen of huren. Laat iedereen zich kleden als zijn of haar favoriete artiest en sta vervolgens te swingen met Elvis Presley of Tina Turner. Karaoke is wat ons betreft leuk voor zowel jong als oud. Die laatsten halen met karaoke weer even het kind in zichzelf naar boven.

Themafeest organiseren tip #3 – Doe een pubquiz

Afhankelijk van de leeftijdscategorie van de genodigden, is het doen van een pubquiz gekoppeld aan jouw gekozen thema ook een optie. We gaan in dit geval even uit van een themafeest voor volwassen. Wat dacht je van een ‘back to the 80’s of 90’s pubquiz’? De eighties en de nineties zijn namelijk jaren waarin veel veranderingen zijn geweest. Beiden hebben een eigen stijl gekend als het aankomt op outfits, haardrachten en muziek. Het doen van een pubquiz hierover tijdens een themafeest is een leuke bezigheid om erachter te komen wie van de genodigden dit allemaal nog weet. Weet jij bijvoorbeeld nog de namen van de bandleden van de Backstreet Boys?

Dit zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden die je kunt inzetten en/of doen tijdens een themafeest. Wij hopen dat we je op weg hebben geholpen met de organisatie. Trouwens, het antwoord is Brian, Kevin, Nick, AJ en Howie. Niet doorvertellen hè!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen