Koken tot je erbij neervalt 0 467

Koken tot je erbij neervalt

Niet letterlijk, natuurlijk. Maar je weet wel dat je pas echt goed aan de slag kunt wanneer je niets meer op je verlanglijstje hebt staan waar het keukengerei betreft.

Zal dat ooit het geval zijn? Voor de die-hard culinaire kanjer is het antwoord natuurlijk een volmondig nee. Je komt altijd wel een nieuw recept of een bijzondere methode tegen om jouw technieken mee te versterken. Op jouw tafel en in de broodtrommel van jouw lief is geen plaats voor standaard voedsel dat niet met de grootst mogelijke liefde is bereid.

Natuurlijk moet je wel voldoende plek hebben om je handen uit je mouwen te steken. Zo zal er wellicht een keukentrolley bij moeten komen waarin je de spullen opslaat die je veelal aan tafel gebruikt. Dat bespaart weer ruimte in je keukenkastjes. Echter, zorg ervoor dat je niets aanschaft dat je uiteindelijk niet zult gebruiken. Maak van jouw keuken een praktische ruimen en houd die ook zo!

Meet tot je ‘t weet

Enige ervaring zorgt ervoor dat je een boel op de tast kunt doen. Maar in veel gevallen is de juiste hoeveelheid van een ingrediënt heel belangrijk en mag deze echt niet dat ene mespunt of de inhoud van een thee- dan wel eetlepel overschrijden. Zorg dus dat je hieraan kunt voldoen. Bijvoorbeeld door een weegschaal en een maatbeker in huis te halen. Die ga je minder vaak en snel tevoorschijn halen wanneer je ingrediënten kant en klaar en met duidelijke instructies worden aangeleverd. Maar we willen het toch maar even gezegd hebben.

De pas afsnijden

Op een snijplank passeert van alles de revue. Maar dat is eigenlijk niet helemaal de bedoeling. Daarmee willen we maar zeggen dat je uiteraard zo lang mogelijk van zowel je eten als je planken als je gezondheid wilt kunnen genieten. Hoe hangen die drie samen? Nou, bacteriën gaan zich nestelen in de groeven die jouw mes achterlaat. En zo kunnen vanuit vleesproducten groenten en uiteindelijk je gezondheid worden aangetast.

Hygiëne is dus heel belangrijk. Maak je planken dan ook goed schoon en gebruik er liever zelfs ééntje voor vlees, de ander voor vis, nog een voor groenten, enzovoort.

Vlam in de pan

Eigenlijk eronder, maar wanneer jouw passie maar groot genoeg is ook erin, uiteraard. Welke pannen heb je al? In één setje vind je meestal drie tot vier kookpannen. Dan moet je nog één of meerdere koekenpannen hebben, een wok, een braadpan en wat jouw gerechten ook maar vereisen. Goedkoop is in dit geval absoluut duurkoop. Voor echte kwaliteit trek jij dus je portemonnee, maar daar zul je uiteindelijk geen spijt van hebben. Je weet zeker dat jij jouw gerechten op de juiste manier bereidt en dat je nog heel lang met je kookgerei mag doen. En dat is ook wat waard, toch?

Smaak en stijl

Door verschillende kruiden te gebruiken worden jouw gerechten alleen maar lekkerder. De ene specerij is gewoonweg vereist voor een specifiek recept maar ook de fantasie van de kok(kin) heeft natuurlijk plaats aan jouw kookeiland. Heb je echter wel plek voor zo veel potjes? Een carrousel kan een handige oplossing zijn voor het probleem van ‘overbevolking’ op je aanrecht. En verschillende kruidenrekjes zijn gemakkelijk aan de deurtjes van jouw keukenkastjes op te hangen. Zo houd je jouw verzameling alsnog lekker overzichtelijk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen