Zwaai de scepter in jouw keuken! 0 477

Zwaai de scepter in jouw keuken!

In dé plek waar jij je heerser en meesteres voelt, bepaal jij alles. Waar komt wat te liggen en wat schaf je allemaal aan om de perfecte gerechten te kunnen bereiden?

Zeg nou zelf. Een keuken waarin jij je niet thuis voelt, is dat nou een plek om te koken en al je ziel en zaligheid te geven aan wat je bereidt? Nee, natuurlijk niet! Dat geldt al helemaal wanneer jij tijd en energie wilt steken in een heerlijke maaltijd waarbij je meerdere gasten hebt uitgenodigd. Of ééntje. Zeker wanneer het gaat om mensen op wie je een positieve indruk wilt maken. Dan komt dat competitieve weer naar boven, waarin jij dolgraag wilt laten zien wat je allemaal kunt! En waarom zou je dat ook niet doen? Grenzen zijn er om verlegd te worden, immers. Bij de bereiding van ieder recept leer je er wel iets nieuws bij, zolang je er maar voor open staat.

Maar dan moet je daar wel de juiste materialen voor in huis hebben. Hoe maak jij nou van iedere gezellige bijeenkomst een groot en doorslaggevend succes?

Kwaliteit kent geen tijd

Maar wel een hoge prijs, dat moet gezegd. Hoewel dat op de lange termijn wel meevalt. Want wanneer je allemaal goedkoop spul aanschaft dat na een tijdje gewoon kapot gaat, dan ben je toch veel meer centen kwijt? Doe het daarom in één keer goed! Kies pannen, gardes, lepels, vleesvorken en dergelijke uit die wel tegen een stootje kunnen. Merken zoals BK, Alessi en Eva Solo bieden je de duurzaamheid waar jij als keukenprinses op zit te wachten. Natuurlijk is een beetje zelfonderzoek doen ook nooit weg. En misschien ben jij al fan van de producten van bepaalde fabrikanten en weet je waar je op kunt vertrouwen.

Het perfecte plaatje

Aankleding is heel belangrijk om het grote verschil te maken. Daarom zorg je er niet alleen voor dat je interieur heel netjes en aan kant is en dat je je opstelling zo hebt gemaakt dat er voor iedereen plek is maar ook dat je het mooiste servies neerzet. Voor ieder seizoen en elke gelegenheid is er wel iets te vinden. Het ene etentje vraagt om retro, het andere om modern. Sommige borden en schalen hebben iets tijdloos in zich en kun je dus altijd neerleggen. Datzelfde geldt voor de schitterende bestek onderdelen van van Kempen en Begeer.

Dik zitten

Dat is een ander woord voor natafelen. Even op de bank ploffen om die overheerlijke maaltijd te laten zakken, zowel fysiek als mentaal. Serveer de heerlijkste koffie, of wijn, whiskey, jenever of brandy. Het hangt er natuurlijk maar net vanaf waar de meeste behoefte aan bestaat, hè? Net als voor de lekkernijen die er geserveerd worden. Die kwak je niet willekeurig op een bord maar garneer je net zo mooi als de gangen hiervoor. Eventueel gebruik je een klassieke etagère om alles mooi in uit te stallen. Laat niets aan het toeval over voor de perfecte avond!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen