Welke supplementen zijn geschikt voor afvallen? 0 750

supplementen afvallen

Afvallen is zeker niet makkelijk. Hoewel er steeds meer informatie komt over hoe je het beste kunt afvallen en waar je op moet letten, weten velen nog steeds niet wat de beste manier is om af te vallen. Als je zelf al een beetje onderzoek hebt gedaan, weet je dat gezonde voeding (niet te weinig, een crashdieet is niet goed voor je gezondheid) en regelmatige beweging centraal staat bij afvallen. Wat je misschien niet wist, is dat daarnaast supplementen je kunnen ondersteunen bij het afvallen. Hoe dat werkt, lees je hier.

Is afvallen met supplementen wel mogelijk?

Supplementen zijn bedoeld als ondersteuning. Dat is het doel van supplementen. Wanneer je dus wilt afvallen, kun je supplementen gebruiken ter ondersteuning. Zoals je hierboven echter al beschreven staat, staat gezonde voeding en regelmatige beweging centraal. Kunnen supplementen het proces (van gewichtsverlies) dan ondersteunen en versterken? Jazeker!

Supplementen voor afvallen

De onderstaande supplementen zijn geschikt voor afvallen:

  • Fatburners
  • Cafeïne pillen
  • CLA

Fatburners

Bij fatburners is het belangrijk om goed erop te letten dat je de juiste fatburner kiest. Bepaalde fatburners bevatten namelijk veel gezondere ingrediënten dan andere fatburners. Een voorbeeld van een gezond ingrediënt is groene thee extract. Wanneer fatburners zulke ingrediënten hebben, zijn ze geschikt bij het afvallen.

Cafeïne pillen

Een andere mogelijkheid is het gebruik van cafeïne pillen. Cafeïne staat erom bekend om mensen meer energie te geven. Vooral bij sporters is dit effectief, omdat ze deze energie nodig hebben om beter te presteren. Wanneer je sport, kunnen cafeïne pillen je helpen bij het afvallen. Deze tabletten zijn sterker en effectiever dan koffie, dus één cafeïne pil per dag is al zeker voldoende. Afhankelijk van hoeveel cafeïne een tablet bevat, zou je er ook voor kunnen kiezen om de tablet bijvoorbeeld te halveren.

CLA

Een supplement waarvan de werking directer is: CLA. Er zijn een aantal functies van het CLA vetzuur die ervoor zorgen dat het als supplement geschikt is voor als je wilt afvallen. Ten eerste zorgt CLA ervoor dat je LDL-cholesterol verlaagt. Ten tweede ondersteunt CLA het metabolisme. Tenslotte sla je met CLA minder vet op. Door deze voordelen is CLA een goed supplement ter ondersteuning bij het afvallen. Aangezien ons lichaam geen CLA kan aanmaken, is het van belang dat we via voeding en supplementen voldoende CLA binnenkrijgen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen