Trouwen tijdens je zwangerschap, hier moet je aan denken 0 464

De een vindt het niks, de ander vindt het fantastisch. Trouwen tijdens de zwangerschap kan wel degelijk, er zijn alleen een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, omdat je lichaam zo verandert. Het kan zijn dat je al lange tijd van te voren je bruiloft hebt gepland, waardoor het kan gebeuren dat je ineens zwanger bent geraakt. Ook kan het een bewuste keuze zijn: er komt een kindje aan dus voor die tijd wil je alles goed geregeld hebben. Hoe dan ook, met de volgende dingen dien je rekening te houden als je zwanger bent en gaat trouwen.

Timing

Tijdens je zwangerschap kan je last hebben van verschillende ongemakken. In het begin ben je vaak heel misselijk en aan het eind kan je het lichamelijk misschien niet meer aan. Daarom is je bruiloft goed timen erg belangrijk. Het beste kan je het doen tussen je derde en zevende maand zwangerschap. De ergste vermoeidheid is dan achter de rug en de kans op complicaties is dan het kleinst. Ook is er dan een kleine kans op een eventuele vroeggeboorte. Je wil natuurlijk niet van je eigen bruiloft wegmoeten omdat de bevalling ineens begint.

Kleding

Je buik groeit natuurlijk flink door tijdens je zwangerschap. Als je je jurk gaat uitzoeken, moet je daar wel rekening mee houden. Het zou zonde zijn als deze op de dag zelf niet meer zou passen. Het is verstandig om een jurk uit te zoeken waar je buik zeker in zou passen, bijvoorbeeld bij een prinsessentrouwjurk. De taille is dan strak, maar de rest loopt allemaal wijd uit, waardoor je buik er makkelijk in zou moeten passen. Als je bij het passen aangeeft dat je zwanger bent, houden ze daar ook rekening mee met het op maat maken van je jurk.

Feest

De kans is groot dat je niet de hele avond kan staan tijdens het feest. Waar je anders continu op de dansvloer te vinden zou zijn, moet je het nu iets rustiger aan doen. Zorg er daarom voor dat er voldoende plek is om te zitten, waardoor je even tot rust kan komen. Drink genoeg water zodat je niet uitdroogt en je moet uiteraard de alcohol laten staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen