Budgettips bij het inrichten van een babykamer 0 537

Budgettips bij het inrichten van een babykamer

Wat is het heerlijk om een baby te mogen verwachten. Dagdromen over hoe het straks zal zijn. Een prachtige tijd waar je later nog veel aan terug zult denken. Toch is het ook een zeer spannende tijd. Er zal veel moeten gebeuren voordat dit wondertje in jullie gezin terecht kan komen. Denk alleen maar eens aan het inrichten van een babykamer. Dat kost niet alleen heel veel tijd en energie, maar er kan ook nog eens een flink prijskaartje aan hangen.

Er zijn gelukkig genoeg manieren waarop je binnen je budget kan blijven en zelfs met een zeer krap budget een prachtige babykamer kunt realiseren. Hieronder volgen enkele handige budgettips.

Geld lenen

Heb je onvoldoende tijd gehad om geld te sparen voordat de baby zijn of haar entree maakt in deze wereld? Dan kom je er bijna niet onderuit om de babykamer op een andere manier te financieren. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet kan dan de uitkomst bieden. In beide gevallen geeft dit extra financiële ruimte om een mooie en praktische babykamer te realiseren.

Bij een persoonlijke lening staan de looptijd en rente vast. Je kunt er in sommige gevallen wel voor kiezen om tussentijds extra af te lossen. Op die manier ben je sneller van de lening af en ben je onder de streep minder geld kwijt. Bij een doorlopend krediet staat enkel het limiet vast. Verder bepaal je zelf hoeveel je opneemt en mag je het bedrag na het aflossen ook weer opnemen. Bedenk zelf goed wat voor jou de beste keuze is.

Tweedehands spullen

Kan je maar weinig lenen of leen je liever niet, maar heb je wel slechts een heel klein budget? Dan zit er niets anders op dan kijken naar tweedehands spullen. Dat hoeft echter zeker niets slechts te zijn. Op verkoophoeken en Marktplaats worden er regelmatig hele babykamers tegen spotprijzen aangeboden.

Het is belangrijk om bij deze babykamers er even ‘doorheen’ te kijken. Misschien zien ze er nu niet meer fantastisch uit. Maar hoe zullen de spullen eruit zien als je ze volledig opknapt? Schuurmiddel en verf kun je zo duur maken als je zelf wilt en zo kan je elk meubelstuk een geheel nieuwe make-over geven. Het eindresultaat zal je volkomen versteld doen staan.

Vraag om hulp van andere jonge ouders in de omgeving

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, zal je zien dat iedereen om je heen plotseling gaat trouwen of kinderen krijgt. Dat betekent dus ook dat er al heel veel mensen in je omgeving uit de luiers zijn. Doe hier je voordeel mee en vraag op de man af of zij nog iets weg willen doen. Soms kan je zo geheel gratis aan de mooiste en meest praktische dingen komen. Voel je zeker niet bezwaard om dit te vragen. Vaak blijven zij hier ook maar mee zitten en geeft het juist extra ruimte. En natuurlijk kan je – als je dit zelf prettig vindt – ook aanbieden om hier iets extra’s voor te geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen