Tips voor de plaatsing van je bank 0 211

bank

Wanneer je alle ruwbouw- en afwerkingen hebt gekozen en je staat op het punt om je nieuwe woning in te richten, moet je de bank nog op de juiste plek zetten. De meeste van ons brengen veel tijd door in de woonkamer, dus dit maakt het extra belangrijk om hier even goed over na te denken. In dit artikel deelt www.shopx.nl professionele tips en tricks waarmee je de bank optimaal kunt plaatsen.

Denk GROOT

Een bank is niet alleen om op te zitten, maar moet ook comfortabel genoeg zijn om op te liggen. Daarom is het slim om te investeren in een ruime bank, minstens voor drie personen.  Je kunt ook kijken naar mooiste leren 2,5 zits bank, want die voldoen ook aan de vereisten. Een grotere bank heeft niet alleen praktische voordelen, maar laat je woonkamer er ook ruimer en georganiseerd uitzien. Kies minder decoratieve spullen en juist voor een grote bank. Op deze manier creëer je een gevoel van ruimte.

De bank moet enkele centimeters van de muur staan

Je wilt dus ruimte creëren: zet de bank daarom niet strak tegen de muur. Laat een kleine opening van ongeveer tien tot vijftien centimeter tussen de bank en de muur. Hierdoor lijkt de woonkamer luchtiger, omdat er meer ruimte is rondom de bank. Je kunt deze extra ruimte benutten door bijvoorbeeld een zwevende plank op te hangen op dezelfde hoogte als de bank. Daarop kun je een leeslamp plaatsen of wat persoonlijke decoratieve items neerzetten. Een grote staande spiegel kan de ruimte ook optisch groter laten lijken, doordat het licht wordt weerkaatst.

Check de ideale afstand tot de televisie

Een handige richtlijn is om de afstand te baseren op de grootte van je televisiescherm. Volgens deze regel zou de ideale afstand 2,2 keer de diameter van het tv-scherm moeten zijn. Dus, als je bijvoorbeeld 450 cm van je tv verwijderd bent, zou een tv met een schermdiameter van 80 inch ideaal zijn. Deze berekening zorgt ervoor dat je comfortabel tv kunt kijken en geeft je ook extra ruimte achter de bank, die je voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Denk aan evenwicht en hoe mensen lopen

Bij het neerzetten van je bank moet je ook kijken naar balans. Zorg ervoor dat de ruimte eromheen symmetrisch oogt, met even zware items aan beide zijden van de bank. Plaats bijvoorbeeld twee stoelen recht tegenover de bank. En houd ook genoeg ruimte tussen de bank, de salontafel en eventuele stoelen, zodat mensen zonder problemen door de kamer kunnen lopen. Met deze tips zou jij de bank optimaal moeten kunnen plaatsen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe bank? Kijk dan even online rond op meubelzaken en vindt er een die bij je past!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen