De ideale kleding voor tijdens de bevalling en de kraamweek 0 999

Vooral tijdens een bevalling lever je een grote inspanning. Als het goed is, is je baby voldragen waardoor hij lekker groot is. Je buik puilt dus flink uit. Het is maar weinig vrouwen gegeven dat ze tijdens de hoogzwangere dagen nog in hun eigen kleding passen. Positiekleding is daarom een goede uitkomst, omdat dit gemaakt is voor het lichaam van een zwangere vrouw. Wat is nou ideale kleding om tijdens een bevalling te dragen?

Groot shirt

Veel vrouwen kiezen ervoor om een groot shirt te dragen. Tijdens een bevalling draag je geen broek en onderbroek, en de meeste vrouwen vinden het fijn om toch iets bedekkends te kunnen dragen. Een groot shirt is daarvoor ideaal, omdat dit luchtig is en ruim valt. Tijdens de bevalling krijg je het waarschijnlijk erg warm en een luchtig kledingstuk is dan wel prettig. Als je kindje eenmaal geboren is, komt er veel bloed en huidsmeer op je shirt. Kies dus wel voor een shirt dat vies mag worden.

BH

Sommige vrouwen vinden het prettig om zo min mogelijk aan te hebben. Alleen een BH dragen kan daarom een oplossing zijn. Op die manier zit er zo min mogelijk stof in de weg en is de kans dat je het warm krijgt het kleinst. Er zit immers geen stof om je lijf die de warmte vasthoudt.

Kraamweek

De week na de bevalling wordt de kraamweek genoemd. Vaak heb je te maken met hechtingen en nog een opgezette buik waardoor het dragen van strakke kleding niet prettig is. Ook loop je de eerste tijd na de bevalling nog rond met dik kraamverband. Vaak vinden vrouwen het daarom fijn om in een losse joggingbroek rond te lopen omdat dat de minste schuring veroorzaakt. Ook de kraamhulp in Nijmegen en elke andere stad van Nederland moet regelmatig even controleren of de hechtingen goed genezen en of het er nog goed uit ziet. Ook daarom is het gemakkelijk om kleding te dragen die makkelijk uit kan en goed kan uitrekken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen