Wanneer moet ik mijn stofzuigerzak vervangen? 0 460

Wanneer moet ik mijn stofzuigerzak vervangen?

De vraag wanneer je een stofzuigerzak moet vervangen is voor niemand een onbekende vraag. Maar wanneer is hét moment om de zak te vervangen? We hebben het voor je uitgezocht. Lees snel verder!

Verschillende soorten stofzuigerzakken.

Een scala aan stofzuigerzakken vind je met gemak op het internet. Maar welke stofzuigerzakken bestaan er allemaal? We hebben het voor je op een rijtje gezet!

Standaard huismerk stofzakken: Goede kwaliteit, vaak een andere benaming
Universele stofzuigerzakken: Goedkoop, kans op lekkage in de machine
Merk zakken op maat: Speciaal voor de desbetreffende stofzuiger


Je stofzuigerzak moet je niet pas vervangen als deze helemaal vol is.
Wanneer je zak te vol zit, kan er micro stof door de zak gezogen worden dat in de motor van je stofzuiger terecht komt. Dit zorgt vrijwel altijd voor een afname in zuigkracht.

Daarom raden we aan je stofzak te legen of te vervangen nadat deze maximaal voor ⅔ vol zit met stof, afval en ander viezigheid.

Hoe vind ik de juiste stofzuigerzak?

De juist stofzuigerzak vinden gaat niet altijd zonder slag of stoot, van serienummers die veel op elkaar lijken, tot de pasvorm van een stofzuigerzak die precies lijkt op de stofzak die jij nodig hebt, maar toch nét even anders is. Geen zorgen, met deze tips heb jij altijd binnen no-time de juiste stofzuigerzak gevonden die past in jouw stofzuiger.

5 handige tips:

  1.  Net een nieuwe stofzuiger gekocht? Schrijf het typenummer op in je telefoon, of maak er een foto van! Zo weet je zeker wat je typenummer is. (Deze informatie vind je op de doos of onder je stofzuiger op een speciaal plaatje.
  2. De meeste verpakkingen hebben scheurstrips waar het type stofzuigerzak op vermeld staat! Bewaar deze in je portemonnee!
  3. Je kunt ook de verpakking bewaren!
  4. De juiste leverancier en stofzuigerzak gevonden? Sla groots in!
  5. Ben je echt klaar met stofzuigerzakken? Koop dan een cycloonstofzuiger!

Tip van ons

Ben je vaker de mist ingegaan met het kiezen van de juiste huismerk stofzakken?
Dan raden we je aan een leverancier te zoeken die een handige keuzehulp tool bied op zijn of haar website. Zo weet je zeker dat je altijd de producten ontvangt die je ook echt nodig hebt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen