3 tips waardoor je jouw huis nog beter kunt inrichten 0 313

3 tips waardoor je jouw huis nog beter kunt inrichten

Ondanks dat je er misschien al lang woont, wil je je huis altijd in beweging houden. Wat is er leuker dan met een paar kleine aanpassingen een compleet nieuwe look voor je huis te creëren? Maar soms kan het ook moeilijk zijn. Je staart naar je inrichting en ziet maar niet waar het aan schort. Terwijl je weet dat je met een paar nieuwe dingen vast een groots effect kan bereiken. Wij geven je drie tips waardoor je je huis nog beter kunt inrichten. 

1. Combineer verschillende materialen 

Combineren is key. Dat heb je vast al vaker gehoord. En dat gaat het vooral om het combineren van materialen. Dat betekent niet dat alles perfect op elkaar aan hoeft te sluiten. Contrast is juist leuk. Mix en match bijvoorbeeld een strakke fauteuil met een schattig schapenvachtje, een betonnen vloer met een warm houten eettafel, of een in zwoele tinten geverfde woonkamer met stoer stalen meubilair. Het is niet voor niets dat stalen deuren de afgelopen jaren zo enorm aan populariteit gewonnen hebben. Een beetje strak contrast zorgt direct voor een opfleuring van je gehele interieur. Ook wanneer dat een interieur betreft met een klassieke basis.  

2. Wijn als centerpiece 

Houd jij van eten en lekker lang tafelen? Denk er dan eens aan om je liefde voor dineren door te laten klinken in je inrichting. Dit kan bijvoorbeeld door een mooi wijnrek te laten maken en deze als roomdivider in je woonkamer of tussen je woonkamer en keuken te plaatsen. Met geïncorporeerde verlichting erin boots je daarmee de hotellook na die op dit moment zo in trek is, terwijl je ook direct meer ruimte hebt om jouw wijncollectie uit te stallen. Liever geen wijn maar iets anders? Met op maat gemaakte stalen kasten kan je van iedere hobby een interieurdroom maken. Of het nu vintage autootjes betreft, bordspellen, bonsaiboompjes of boeken. 

3. Denk aan de trap 

Trappen staan steeds vaker niet meer weggemoffeld in de gang of met een deur ervoor in de woonkamer, maar juist in het zicht. Mensen geven ze een felle kleur, bekleden ze met hout, laminaat, tapijt of zelfs leer of laten het trapgat fungeren als gallery wall waar de hele familie op zijn paasbest naar voren komt. In andere woorden: de trap is terug van weggeweest. Ben jij fan van deze trend en wil je je trap er nog meer uit laten springen? Denk dan eens na over een stalen trapkooi. Op die manier maak je van je saaie treden een ware eyecatcher in je huis. En het kan op maat en in allerlei verschillende kleuren. Hoef je verder niks aan je interieur te veranderen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen