Ineens komt er een geweldig idee in je hoofd op. Maar waar komen vrouwen eigenlijk tot de beste ideeën? Bijna één op de drie vrouwen geeft aan dat goede ideeën ontstaan wanneer ze in bed ligt. Dit blijkt uit onderzoek van Nuance Communications, marktleider in spraaktechnologie. Veel van deze ideeën halen de ochtend niet. Pen en papier op het nachtkastje blijven vaak onaangeroerd. Met de spraaktechnologie van Nuance kan je via de digitale recorder uw ideeën eenvoudig vastleggen. En dat zien de ondervraagde vrouwen wel zitten, want 40% geeft aan spraaktechnologie zeker eens te willen proberen.
Nederlanders komen minstens 1 werkdag per week te kort
Een kleine troost voor wie regelmatig het gevoel heeft dat er te weinig uren zijn in een dag om al het werk rond te krijgen: je bent niet alleen. Maar liefst 68% van de Nederlanders geeft aan een extra werkdag per week nodig te hebben om al het werk af te krijgen. 22% zegt 2 à 3 dagen extra nodig te hebben en 11% zelfs 3 à 4 dagen! Leuk detail, het zijn vooral vrouwen die tijd tekort komen. 70,2% vrouwen tegenover 65,3% van de mannen.
Maar waaraan wordt al die tijd dan besteed? Administratie is hierop een veelvoorkomend antwoord. En dat is zelden een favoriete bezigheid van de respondenten, meer dan de helft (51%) zou deze tijd liever anders indelen.
Hier komt Nuance te hulp, niet alleen is de nieuwste versie van Dragon NaturallySpeaking 11 gebruiksvriendelijker dan ooit, het is daarnaast ook tot 3 keer sneller dan typen. Het is zelfs mogelijk een opnameapparaat te gebruiken en later Dragon het typewerk te laten doen. Met Dragon NaturallySpeaking kan je op een eenvoudige manier meer doen in minder tijd, of je nu administratie doet, surft op internet, een Facebookstatus bijwerkt, een blogpost schrijft of kinderen helpt met huiswerk.
Andere leuke bevindingen van de enquête:
• De beste ideeën krijgen we in bed (28,4%), gevolgd door ‘tijdens gesprekken met anderen’ (27,40%)
en ‘achter de computer’ (16,1%)
• Hoewel een meerderheid van de Nederlanders vlot typt, is er een groot verschil in leeftijd. Zo zegt maar 4,5% van de jongeren onder de 29 langzaam te typen tegenover 19,4% van de 50-plussers.
• 46,3% van de Nederlandse vrouwen en mannen wil spraaktechnologie graag eens proberen.
Bron: Nuance Communications International