Van functioneel naar stijlvol: de zonnebril 0 659

Van functioneel naar stijlvol de zonnebril

Zonnebrillen gaan al lang mee. Net als nu, werden ze ook vroeger functioneel ingezet. Er waren verschillende doeleinden voor het gebruik van een zonnebril. Van China tot Italië, overal werd de zonnebril anders ingezet. Uiteindelijk heeft dit er wel voor gezorgd dat de zonnebril is waar hij nu is: een functionele accessoire die iedereen heeft.

Keizer Nero en zijn zonnebril

In de eerste eeuw werd er al een zonnebril gebruikt. Keizer Nero van Italië kwam vaak naar buiten met een voorloper van de zonnebril. Hij had een gepolijste edelsteen waar hij doorheen keek tijdens gevechten. Deze heeft hij naar alle waarschijnlijkheid gebruikt om de felle stralen van de zon tegen te houden en zo beter zicht te hebben. 

Rechters met zonnebrillen

In China werden zonnebrillen al in de twaalfde eeuw gebruikt. Ze werden alleen niet ingezet om de straling van de zon tegen te houden. Ze hebben de zonnebrillen ingezet om hun gezichtsuitdrukking te verbergen. De glazen met rookkwats waren donker, waardoor je moeilijk iemands gezichtsuitdrukking kon lezen. Vooral rechters droegen deze zonnebrillen om hun gezichtsuitdrukking te verbergen. Vandaag de dag kennen we de truc nog steeds. Er zijn veel pokerspelers die een zonnebril opzetten om hun ogen te verbergen voor hun tegenstanders.

Een voorloper van de zonnebril

Als we terug willen kijken naar het echte begin van de zonnebril moeten we het hebben over James Ayscough. Hij hield zich bezig met het ontwerpen van glazen met een tintje die ervoor moesten zorgen dat je geen gezichtsverlies had. Dit was het begin van de moderne zonnebril zoals we hem nu kennen. 

Als we naar het officiële begin van de zonnebril kijken moeten we echter naar Sam Foster kijken. Hij heeft de zonnebril echt bekend gemaakt, door ze te verkopen op het strand van New Jersey. De zonnebrillen die hij verkocht waren echt bedoeld om de straling van de zon tegen te houden.

Stijlvolle zonnebrillen

Tegenwoordig zijn zonnebrillen niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. We gebruiken ze niet meer alleen om de straling van de zon tegen te houden. Tegenwoordig is een zonnebril een must-have accessoire. Vooral als je je outfit een extra touch wil geven is een zonnebril geschikt. 

Door de vele modellen die er tegenwoordig beschikbaar zijn, is er voor ieder wat wils. Wil je met je zonnebril je outfit compleet maken, dan kan je gaan voor een excentrieke zonnebril. Denk bijvoorbeeld aan een grote vierkante zonnebril in een mooie kleur.

Ook voor de mensen die een zonnebril vooral willen gebruiken als bescherming voor hun ogen zijn er vele opties. Er zijn tegenwoordig zoveel zonnebrillen dat iedereen wel een zonnebril kan vinden. Wil je dat je zonnebril niet te erg opvalt, dan is het verstandig om een tijdloos model te kiezen zoals een pilotenbril. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen