Dit kan helpen om je baby te laten slapen op de crèche 0 483

kinderopvang

Het is zover, je kleintje is geboren en je zwangerschapsverlof zit er weer op. Maar waar laat je je baby verzorgd achter? Dan is de keus vrij snel gemaakt, je brengt de kleine naar de crèche. Hier werken mensen die zijn opgeleid om goed op je kindje te passen en ervoor te zorgen dat hij/zij niks tekort zal komen. Maar het kan zijn dat je baby een speciale aanpak nodig heeft als het gaat om slapen. 

Zoveel mogelijk hetzelfde

Mocht het zo zijn dat je kindje een speciale routine heeft, bespreek dit dan van tevoren met de medewerkers van de crèche of het kinderdagverblijf. Is het even knuffelen en dan in bed, of misschien ligt je baby graag met een vaste knuffel of tutlapje. Wanneer je deze dingen aangeeft kunnen ze er rekening mee houden. Het is dan wel handig om deze knuffel en tutlapje zelf mee te geven. 

Geuren van thuis

Je baby is natuurlijk gewend om de geuren te ruiken die zich thuis bevinden. Het kan zijn omdat je het baby beddengoed met een bepaald wasmiddel wast. Maar het kan ook komen doordat de baby gewend is om door jou vastgehouden te worden. Omdat je zelf niet de hele dag op de crèche kan blijven plakken is het slim om bijvoorbeeld een kledingstuk van jezelf mee te geven. Als je baby dan naar bed gebracht wordt, heeft hij/zij nog steeds de vertrouwde geuren om zich heen.

Bekende geluiden

Hoe klein ze ook zijn, baby’s kunnen al best kieskeurig zijn in de dingen waar ze voorkeur aan geven. Zo ook aan omgevingsgeluiden, een hond die blaft, het geluid van de radio die zachtjes aanstaat, of een specifiek muziekje. In de generatie waar we in leven is dit makkelijk toe te passen in elke omgeving. Een mp3-speler waar je geluiden op hebt opgenomen die afgespeeld kan worden door de leidsters is een oplossing hiervoor.

Wennen

Meestal zijn wij degene die ons te druk maken over het welzijn van ons kind. Wanneer een kind voor het eerst naar de crèche of BSO en zelfs daarna de basisschool gaat, is het altijd even spannend. Kinderen kunnen zich heel makkelijk aanpassen aan nieuwe omgevingen. Nadat ze een paar keer zijn geweest zul je zien dat ze al gewend zijn. En waarschijnlijk zijn alle tips over het slapen niet eens meer nodig.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen