Wat kan je kind op de kinderopvang leren? 0 637

Kind

Kinderopvang, de manier voor veel ouders om allebei te kunnen blijven werken. Ook voor alleenstaande ouders biedt het een uitkomst. Toch wordt er vaak nog getwijfeld of het wel goed is voor de ontwikkeling van het kind. Maar wist je dat naast dat het diverse voordelen voor de ouders heeft, je kind ook enorm veel kan leren op de kinderopvang? Ook veel heel eenvoudige dingen die je je kind anders als ouder zou bijbrengen. Het kinderdagverblijf is dan ook veel meer dan alleen een goede oppas voor je kind.

Voorbereiding op het basisonderwijs

De kinderopvang Groningen is een belangrijke voorbereiding op het basisonderwijs, waar kinderen al veel zelfstandiger zullen moeten zijn.  Hele praktische dingen zoals zindelijk worden, zelf je jas aantrekken, je broodtrommel en drinkbeker uit je tas halen en openen. Het zijn allemaal dingen die je kind op het kinderdagverblijf worden bijgebracht.  Maar ook aan het actief meedoen in kringgesprekjes wordt veel aandacht besteed. Zelfstandigheid staat centraal op het kinderdagverblijf. Zo wordt de stap naar de basisschool een stuk kleiner en eenvoudiger. Dit is voor zowel het kind als de ouders wel zo fijn en geruststellend gevoel.

Ontwikkeling van de motoriek

Beweging lijkt zo gewoon, maar iedere beweging heb je aangeleerd. Er is op het kinderdagverblijf dan ook veel aandacht voor de ontwikkeling van de motoriek van je kind. Zo leert een baby heel spelenderwijs om te draaien, te zitten, kruipen en te drinken uit een beker. Maar ook de iets oudere kinderen doen veel activiteiten waarbij beweging belangrijk is. 

Ontwikkeling van de sociale vaardigheden

Vriendjes maken is enorm belangrijk. Daarom is er enorm veel aandacht voor. Speelgoed delen, contact maken, rekeninghouden met elkaar, samen de rommel opruimen maar ook voor jezelf opkomen. Het zijn allemaal sociale vaardigheden die op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang worden aangeleerd. Voor de ontwikkeling van je kind van groot belang. Ze zullen hier dan ook in de rest van hun leven profijt van blijven houden.

Cognitieve ontwikkeling

Cognitieve ontwikkeling, oftewel het proces van het leren is iets waar op het kinderdagverblijf veel aandacht voor is. Het zingen van liedjes, gedichtjes maken, voorlezen en kringgesprekjes, het zijn allemaal dingen waar je kind continue dingen uit oppikt en opslaat. Zo wordt het taalgebruik ontwikkeld en zal het steeds weer nieuwe woorden en de betekenis ervan leren. Maar ook zal je kind hierbij zich leren te uiten en zal de creativiteit worden ontwikkeld.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen