10 benodigdheden voor het ultieme dagje wellness thuis 0 508

10 benodigdheden voor de ultieme dagje wellness bij huis

Na een drukke werkweek kunnen we allemaal wel een moment van rust gebruiken. Maar wat heb je nodig voor de ultieme verwendag en wat mag je echt niet vergeten? Dat vertellen wij je graag in deze blog.

Voorbereidingen

Voordat je kunt beginnen met je wellness (mid)dag is het van belang je badkamer helemaal wellnessproof te maken. Zet de verwarming iets hoger, plaats wat geurkaarsen, leg al je benodigdheden klaar en zet een lekker ontspannen muziekje op. Daarnaast zou je je handdoek alvast een kort rondje in de droger kunnen laten draaien, zodat deze dadelijk na het badderen lekker warm aanvoelt.

Bad

Begin je verwen (mid)dag door een lekker bad vol te laten lopen. Laat wat olie in het bad lopen of maak gebruik van een heerlijke bruisbal. Tijdens je badsessie kun je je huid vrijmaken van dode huidcellen door een lekkere scrub of een scrubhandschoen en maak je je haren weer zijdezacht door een haarmasker. Zet je serie aan of pak er een boek bij en het ontspannen kan beginnen. Om helemaal tot rust te komen zou je ervoor kunnen kiezen om een bubbelbad of jacuzzi aan te schaffen.

Gezichtsmasker

Door de hitte en de stoom die bij het badderen zijn vrijgekomen zijn je porien iets geopend. Dit is dus het perfecte moment om een maskertje op te doen. Maar daar zijn er heel veel van. Zo bestaan er crememasker, kleimaskers en peel-off maskers. Het is belangrijk om in gedachte te houden wat jouw huidtype is en wat je met dit masker wilt bereiken. Zo kun je een vette, droge of gecombineerde huid hebben en is het ene masker bedoeld om onzuiverheden tegen te gaan en het andere masker bedoeld om te zorgen voor een stralende huid.

Manicure

Om je wellnessdag af te maken eindig je uiteraard met een mani- en pedicure. Zorg dat je een goede base- en topcoat in huis hebt en een leuk kleurtje van bijvoorbeeld essence en dan kun je van start. Begin met het omhoog duwen van je nagelriemen. Daarna ontdoe je je nagels met een nagellakremover van oude nagellakrestjes en vettigheid, daardoor blijft je nieuwe nagellakje beter zitten. Breng hierna je basecoat, kleurtje en topcoat aan en breng om het af te maken wat nagelriemolie aan. Zo lijkt het net of je bij de nagelstyliste bent geweest. Mocht je helemaal willen uitpakken wat betreft nagellak zou je er ook voor kiezen om met wat kwastjes in de weer te gaan en een mooie nailart te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen