Dit mag niet ontbreken in een stijlvolle tuin 0 672

Tegenwoordig zijn er veel verschillende woonprogramma’s te zien op televisie. Het zijn programma’s waar het ene huis nog mooier wordt verbouwd dan het andere huis. Soms nemen ze de tuin ook mee in deze verbouwing. Op die manier kom je erachter wat er tegenwoordig helemaal in is en wat stijlvol is. Welke dingen zie je nou veel terug komen in de moderne, stijlvolle tuinen? En wat mag absoluut niet ontbreken als jij ook een stijlvolle tuin wil?

Grote schuifpui

Je ziet steeds meer dat de tuin onderdeel wordt van de woning. De tuin moet dus bij de woonkamer betrokken worden. Dat gebeurt door een grote schuifpui of openslaande deuren te plaatsen. Vanaf de woonkamer loop je zo de tuin in. De tuin wordt op die manier een verlengde van de woning. Een ander bijkomend voordeel is dat het voor veel lichtinval zorgt in de woning, wat de woning ook ruimer doet laten lijken. In oudere huizen zie je een raam aan de tuinkant, waar vaak nog een stuk muur met verwarming onder zit. Dat houdt veel licht tegen. In moderne woningen zie je dus vaak een grote schuifpui, wat betekent dat er van plafond tot vloer een raam zit.

Overkapping

Als aanvulling op het bovenstaande punt, wordt er vaak een overkapping geplaatst in het verlengde van de woning. Wanneer je de schuifpui of openslaande deuren opent, sta je dus onder de overkapping in de tuin. Zo is de overgang van binnen naar buiten niet zo groot. De tuin wordt zo letterlijk een verlengde van de woning, doordat hij deels overdekt is. Het hebben van een overkapping kent vele voordelen. Het biedt op warme dagen bescherming tegen de zon. Je kan in de schaduw zitten waardoor je minder kans heb op verbranding. Daarnaast scheelt het in temperatuur. Ook beschermt het je tegen de regen. Tijdens slecht weer kan je gewoon buiten blijven zitten door de overkapping. Ook hoef je door de overkapping je tuinmeubelen niet meer op te ruimen. Ze blijven droog doordat de overkapping de regen tegen houdt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen