Tips om je kind meer te laten bewegen 0 1492

Speelgoed

Kinderen spelen tegenwoordig veel minder buiten dan dat zij vroeger deden. Dit komt omdat er tegenwoordig zoveel technologische speelgoedjes zijn waar kinderen maar al te graag uren mee spelen. Het kijken van vlogs op Youtube vanaf jonge leeftijd en de spelletjes op de smartphone lijken het dan ook vaak te winnen van een potje ouderwets voetballen in de buurt. Als gevolg hiervan verdwijnt buitenspeelgoed op zolder en krijgen kinderen minder beweging dan dat ze zouden moeten krijgen. Maar ouders zijn ook druk en hebben vaak moeite om kinderen van de bank af te krijgen. 

Geef het goede voorbeeld

Er is niet voor niets een bekend gezegde dat zegt, goed voorbeeld doet volgen. Dit geldt ook wanneer je je kinderen meer wil laten bewegen. Ga dus zelf zeker niet de hele dag op de bank hangen, maar trek er op uit. Neem je kind mee voor een wandeling in het bos. Enthousiasmeer je kind ook door zelf ook enthousiasme over beweging uit te stralen en uit te spreken. Alleen op die manier zal je kind zelf ook positiever tegenover bewegen staan. 

Sport

In Nederland zijn er richtlijnen voor de hoeveelheid beweging die een kind per week zou moeten krijgen. Deze richtlijnen zijn er voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Voor deze leeftijdscategorie geldt dat zij per dag ten minste een uur moeten bewegen en minstens drie keer per week moeten sporten. Het helpt daarbij veel als je kind een sport beoefend op een sportclub. Hierbij creëren ze een vast ritme voor het sporten en zijn ze daarnaast vaak ook nog sociaal bezig. Sporten bij een sportclub wordt daarom vaak als een stuk plezieriger ervaren. 

Aanmoedigen

Als ouder heb je veel invloed op het gedrag van je kind, probeer daarom je kind aan te moedigen om meer te bewegen. Laat ze bijvoorbeeld met de fiets of lopend naar school gaan. Je kunt ook samen met je kind buitenspelen of juist je kind aanmoedigen om met de buurtkinderen mee te spelen. Soms hebben kinderen nog een extra zetje nodig. In dat geval kan je samen met je kind is kijken naar speelgoed waarbij beweging vereist is. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen