Groentesap voor een mooie huid 0 925

Groentesap voor een mooie huid

Groentesappen zijn al enige tijd een gezondheidsrage en deze slaat nu ook over naar de beautywereld. Het drinken van groentesappen geeft namelijk een mooie, gladde en egale huid. In dit artikel leer je er alles over.

Wat is groentesap?

Groentesap is, zoals de naam al doet vermoeden, het sap van groente. Dit sap is dun en bevat geen harde stukjes zodat het lekker en makkelijk om te drinken is. Het is puur het sap wat uit groente wordt geperst. Dit is wat anders dan groene smoothies. Bij groene smoothies wordt groente in de blender gedaan en vervolgens fijn gemalen. Bij groene smoothies hou je daarom stukjes over in de smoothie die je voelt als je het drinkt.

Hoe maak je groentesap?

Groentesap wordt gemaakt door het sap met behulp van een slowjuicer uit de groente te persen. De vezels blijven bij dit procedé achter in het apparaat. Alle vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen zitten echter in het sap. Om zelf groentesap te kunnen maken heb je een slowjuicer of sapcentrifuge nodig. Dit is een aardig investering. Je bent hiervoor rond de 200 euro kwijt maar als je een goed apparaat wil dan kunnen de kosten aardig oplopen.

Wil je groentesap gaan proberen dan kan je daarom gebruik maken van kant-en-klare groentesappen. Zo kan je eerst uitproberen of groentesappen iets voor jouw zijn, voordat je overgaat tot de aanschaf van een slowjuicer.

Een ander lastig punt met het maken van groentesappen zijn de combinaties van verschillende soorten groenten die je maakt. Een groentesap moet uit meerdere soorten groenten bestaan om maximaal profijt te hebben van de gezondheidsvoordelen. En alleen door meerdere soorten groenten te gebruiken ben je ervan verzekerd dat je lichaam verschillende soorten vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen binnen krijgt. Het lastige is dat niet alle groentesoorten lekker zijn om met elkaar te combineren. Het is daarom goed om gebruik te maken van groentesaprecepten en vruchtensappen.

Bij veel groentesap recepten wordt gebruik gemaakt van een klein beetje vruchtensap. Dit zorgt ervoor dat je sapje wat zoeter wordt en daardoor lekker is om te drinken. Als je groentesap kant-en-klaar koopt dan is het voordeel hiervan dat het sapje ook lekker zal zijn. De maker van het sapje heeft de ingrediënten dusdanig uitgekozen dat het lekker is. Dit vergroot immers hun kans dat je vaker groentesap bij ze zult bestellen. Groentesap kan je niet in de supermarkt kopen maar moet je online bestellen. Je kunt hiervoor terecht bij bedrijven zoals Frecious, Juice Brother en Sapje.

Gezondheidsvoordelen van groentesap

Maar het belangrijkste is uiteindelijk wat groentesappen voor je lichaam kunnen doen. Dit bespreken we hieronder.

Gezondheidsvoordeel 1: goed voor de huid

Groentesap bevat een zeer hoge concentratie antioxidanten. Antioxidanten verminderen oxidatieve stress in het lichaam en in de huid. Door dagelijkse groentesap te drinken worden puistjes, rimpels, ouderdomsvlekken en littekens minder heftig. De antioxidanten bieden verlichting bij verschillende ontstekingsaandoeningen en infecties zoals acne, eczeem, psoriasis en rosacea. Veel mensen ervaren dat hun huid gladder en egaler wordt door het drinken van groentesap. Drink minimaal 2 weken dagelijks groentesap om het verschil te zien.

Gezondheidsvoordeel 2: goed voor het haar

Haaruitval is meestal het gevolg van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals vitamine A en C. Groentesap bevat de voedingsstoffen die nodig zijn om je haar te laten groeien en herstellen. Dagelijks een glas groentesap drinken doet dan ook wonderen voor iedereen met haarproblemen.

Gezondheidsvoordeel 3: voorkomt chronische ziekten

Het drinken van groentesap – als onderdeel van een gezond basis dieet – is goed voor het voorkomen van chronische ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, diabetes typ2 en hart- en vaatziekten. Dit is te danken aan de hoge concentratie antioxidanten die de schadelijke vrije radicalen in het lichaam opruimen.

Gezondheidsvoordeel 4: goed opneembaar

Het probleem van groente is dat niet alle voedingsstoffen worden opgenomen. Dit komt omdat veel voedingsstoffen verscholen liggen tussen de vezels. Deze kunnen onverteerd het lichaam weer verlaten. Bij groentesappen zijn alle vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen uit de groente geperst en zitten in vocht. Door dit sap te drinken wordt het goed door de dunne darm opgenomen en profiteer je optimaal van alle gezonde voedingsstoffen. Om een goede opname te bevorderen drink je groentesap op een nuchtere maag of nadat je minimaal 2 uur niets gegeten hebt.

Groentesappen hebben ook het voordeel dat de groente tijdens de bereiding niet wordt verhit. Als je groente kookt dan lost een groot deel van de vitamines op in het kookwater. Bij het maken van groentesap – met een slowjuicer – wordt de groente niet verhit en zitten alle vitamines in het sap.

Gezondheidsvoordeel 5: goede manier van hydrateren

Groentesap drinken is een goede manier om je lichaam te hydraten. De groentesappen bevat namelijk veel mineralen en spoorelementen die je lichaam nodig heeft om tekorten weer aan te vullen die bijvoorbeeld verloren zijn gegaan tijdens het zweten.

Gezondheidsvoordeel 6: het versterkt het immuunsysteem

Ons immuunsysteem beschermt ons tegen ongewenste indringers zoals virussen, bacteriën en andere micro-organismen. Om goed te functioneren heeft ons immuunsysteem bepaalde voedingsstoffen nodig zoals zink, vitamine C, mangaan en koper. Groenten bevatten deze vitamines, mineralen en spoorelementen en dragen zo bij aan een gezond functionerend immuunsysteem.

Gezondheidsvoordeel 7: goed voor de zuur-basebalans

De biochemische processen in ons lichaam verlopen het best als er een zuur-basebalans is. Eten we teveel voedingsmiddelen die zuur-vormend zijn dan hebben alle biochemische processen daar nadeel van. Zo kan het immuunsysteem verzwakken als het lichaam te veel verzuurd is. Veel voedingsmiddelen die we eten zijn zuurvormend. Zo zijn granen, eiwitten, vetten en koffie zuurvormend. Groenten moeten evenwicht bieden, die zijn basevormend. Het drinken van groentesap is een makkelijke en snelle manier om de zuur-basebalans te herstellen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen