5 tips voor een zakelijke outfit voor dames 0 721

tips zakelijke outfit

Op de werkvloer wil je er natuurlijk professioneel uit zien. Gelukkig kunnen zakelijke outfits ook erg leuk en fashionable zijn. Het is erg belangrijk om een mooie zakelijke outfit te hebben, want de uitstraling die je hiermee creëert bepaalt voor een groot deel hoe andere mensen jou beoordelen. Kies dus iets elegants dat echt bij jou past en dat er professioneel uit ziet.

1. Houd rekening met de dresscode

Welke stijl het beste is voor jou, ligt aan het bedrijf waar je werkt. Bij de meeste bedrijven wordt het op prijs gesteld wanneer je een zakelijke en nette outfit draagt. Je kunt dan kiezen voor smart casual, waarbij je in leuke informele kleding naar het werk gaat. Dan heb je ook nog business casual, dat net iets netter is. Het netste is smart business waarbij je er super netjes uit ziet. 

2. Kies kleding dat past bij jouw karakter

Daarnaast is het erg belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Als je de hele dag rondloopt in kleding waar jij je niet op je gemak in voelt, dan straal je dit ook uit. Het moet dus wel een outfit zijn die je mooi vindt en die je graag wil dragen. 

3. Kleding voor jouw functie

Kleding draagt bij aan de autoriteit die je uitstraalt. Als je dus graag een hogere functie of een promotie wil, is het belangrijk dat je er altijd netjes en goed verzorgd uit ziet. Dit zal niet de reden zijn dat je daadwerkelijk die functie of promotie krijgt, maar het kan er wel aan bijdragen omdat je er dan professioneel uit ziet. 

4. Bijpassende schoenen

Schoenen maken de outfit af. Zorg ervoor dat ze niet te vies zijn en dat ze mooi bij je outfit passen. Het hoeven niet per se hakken te zijn, maar platte schoenen kunnen ook erg professioneel zijn. Deze laarzen van Marco Tozzi zijn een aanrader als je er stijlvol bij wilt lopen.

5. Altijd trendy

Als je niet zeker weet wat er precies in is of heb je geen zin om regelmatig nieuwe werkkleding te kopen, kies dan iets dat altijd de mode is zoals een mooie blazer of blouse. Regelmatig nieuwe kledingstukken kopen zorgt ervoor dat je er altijd trendy bijloopt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen