Cross pennen, wat zijn dat nou eigenlijk? 0 922

Cross pen

Je kent vast wel de bekende Parker pen. Een luxe pen waar vele mensen jaren met plezier mee hebben geschreven. De tegen variant hiervan is de Bic pen, de balpen die iedereen wel kent en die vaak in grootverpakkingen verkocht wordt voor een paar euro. Naast de Parker pen bestaat er nog een andere luxe pen die uit Amerika is komen overwaaien. Dit betreft de cross pen, net zoals de Parker pen kan je cross pennen graveren. Het bedrukken cross balpen is een leuk cadeau als je iemand die graag schrijft een professionele pen wilt geven. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de cross pen.

De eerste moderne pen

Het zal je misschien verbazen, maar de cross pen en niet de Parker pen was de eerste moderne pen. In het jaar 1846 werd de juwelier Cross gevraagd om een buitenkant te ontwerpen voor een pen. Dit werd de Cross pen. Het is een van de oudste pennen die uit Amerika komt. Traditioneel werd gewerkt met dure metalen werken en zoals een juwelier dat heden ten dage nog steeds doet geldt dat ook voor de Cross pennen. Een Cross pen is een perfecte combinatie van revolutionaire schrijftechniek en traditie. Ondanks dat Cross pennen in het middensegment behoren hebben ze over de jaren voor heel wat innovaties gezorgd. Begin van de vorige eeuw was een van de Cross pennen al de voorloper van de hedendaagse ballpoint. Tegenwoordig staan ze nog steeds bekend om hun fijne mechaniek en het schrijfplezier wat je eraan beleefd. Over de jaren hebben vele Amerikaanse presidenten gebruik gemaakt van Cross pennen. Tevens mensen die creatieve beroepen beoefenden, zoals journalisten, maakten vaak gebruik van Cross pennen. Dit komt door de bijzondere en elegante vormgeving van de pennen. Cross pennen hebben een levenslange garantie op de mechaniek. Als je een Cross pen aanschaft heb je een prachtige styling met een smetteloze techniek.

Verschillende soorten Cross pennen

Ongeacht waar je voorkeur naar uitgaat, het merk Cross heeft pennen voor iedereen zijn persoonlijke smaak. Er zijn vele pennen door het merk ontwikkeld. Er zijn standaard balpennen en vulpennen, maar tevens pennen met een afwijkende penpunt. Een voorbeeld hiervan is de bekende stylus pen. Deze wordt gebruikt op telefoons en tablets en is ontworpen door Cross. Het belangrijkste doel van een Cross pen is om te zorgen dat je je hele leven onbezorgd schrijfplezier beleeft aan je pen. Op het moment dat je op zoek bent naar een pen die prachtig eruit ziet en over uitmuntende schrijfeigenschappen beschikt dan vind je zeker een goede pen binnen het Cross assortiment. Je kan ervoor kiezen om er een voor jezelf aan te schaffen of cadeau te geven aan iemand. Het is mogelijk om de pen te laten graveren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen