Energie besparen = geld besparen 0 1167

stylish mom energie besparen

Als moeder heb je natuurlijk al veel uitgaven. Je wilt niet alleen dat je kind of kinderen er leuk uitzien, maar zelf ook! En daarnaast heb je natuurlijk al je maandelijks terugkerende uitgaven. Het komt altijd goed uit als je daar geld op kunt besparen. Eén van die maandelijks terugkerende uitgaven bestaat uit de energiekosten: de kosten voor stroom en gas. En om je te helpen te besparen op deze kosten geven we je in dit artikel handige tips.

Gebruik energiezuinige apparaten en lampen

Heb je er weleens bij stilgestaan hoe energiezuinig de apparaten zijn die je gebruikt? Wanneer je een nieuw apparaat koopt, kun je dit zien aan het energielabel. Label A+++ is de zuinigste energieklasse. Per apparaat is altijd online terug te vinden wat het energielabel is. Heb je een aantal apparaten in huis die niet zo energiezuinig zijn? Dan kan het de moeite zijn om deze te vervangen door een nieuw, energiezuinig model. Naast de apparaten, kan het ook energie besparen wanneer lampen vervangt door een energiezuinige variant. Zo verbruiken led lampen al snel 85% minder stroom dan gloeilampen en 75% minder dan halogeen (bron: MilieuCentraal).

Zet de verwarming niet onnodig hoog

Als je thuis gewend bent dat het altijd 23 graden is, dan vind je het ook koud wanneer de verwarming lager staat. Maar stiekem verbruik je dan eigenlijk meer energie dan nodig is. Wen jezelf dus niet een te hoge temperatuur aan. Een graad of 20/21 moet al voldoende zijn. En je kunt ‘s avonds natuurlijk altijd een lekkere warme trui aantrekken als je op de bank zit. Ben je langere tijd van huis? Denk er dan even aan om de verwarming uit te zetten.

Kijk naar mogelijkheden om energiezuiniger te verwarmen

Het is goed om te weten dat er, naast de traditionele cv-ketel, meer mogelijkheden zijn om je huis te verwarmen. En vaak zijn deze nog energiezuiniger ook. Een voorbeeld is de warmtepomp. Deze haalt ‘gratis’ energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of de bodem en zet deze energie om in warmte. Naast het besparen van energie zijn er nog veel meer voordelen van een warmtepomp. En als je een warmtepomp met zonnepanelen combineert, kun je zelfs helemaal uit de energiekosten zijn.

Met behulp van bovenstaande tips kun je al een aantal goede stappen zetten als het gaat om het besparen van energiekosten. Zo houd je meer geld over voor leuke dingen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen