3 kinderfeestje activiteiten voor op koude winterdag 0 870

3 kinderfeestje activiteiten voor op koude winterdag

Wordt jouw kleine meid of jongen weer een jaartje ouder, middenin de winter? In welk seizoen kinderen ook jarig zijn, hun verjaardag moet natuurlijk gevierd worden met een cool kinderfeestje! Misschien denk je dat het organiseren van zo’n partijtje in de zomer veel gemakkelijker is, en misschien heb je gelijk, maar er bestaan echt meer dan genoeg leuke activiteiten voor een verjaardagsfeest in de koude maanden. Wij zetten er 3 op een rij.

1. Typische winteractiviteiten

Is het zo’n koude winterdag dat er sneeuw en/of ijs ligt? Maak hier dan dankbaar gebruik van en neem de kinderen mee uit sleeën en schaatsen! Met hun rode wangetjes en neusjes van de inspanning en kou, zullen ze zich geen moment vervelen – en wat zullen ze lekker slapen die avond… Ook als er buiten geen ijs of sneeuw ligt, kun je de kids toch laten sleeën, schaatsen en zelfs skiën, op een schaatsbaan of skihelling bij jou in de buurt. Houd er dan wel rekening mee dat je vervoer en wellicht begeleiders moet regelen.

2. Themafeest met winterspelletjes

Organiseer een kinderfeestje met als thema ‘op de Noordpool’ (of Zuidpool), waarbij alle genodigden met snowboots en in skikleding moet komen. Vries bekertjes limonade en fruitspiesjes in, serveer een ijstaart en speel winterse spelletjes: ijsvissen, een sneeuwballenrace of ‘sneeuwpopje prik’. Sommige spelletjes kunnen ook ijs bevatten: zorg voor grote emmers met ingevroren snoep die uitgehamerd moeten worden. En vergeet niet om regelmatig binnen op te warmen met thee of warme chocolademelk. Het is dan wel zo leuk als het huis versierd is met bijpassende ballonnen en slingers; wat dacht je bijvoorbeeld van mooie Frozen versiering, geheel in het thema?

3. Een speurtocht

Een speurtocht kan in elk seizoen – maar is wel leuker wanneer het niet regent. Voor jongere kinderen kun je een route markeren met stoepkrijt, foto’s of linten; oudere kinderen kun je hun weg laten vinden door middel van raadsels of vragen. Gebruik Google Maps om een route uit te zetten en loop de route eerst helemaal zelf na, om foutjes te voorkomen. Houd er rekening mee dat het in de winter vroeg donker wordt, dus begin op tijd als je de feestneuzen een ‘gewone’ speurtocht wilt laten doen. Je kunt het donker natuurlijk ook inzetten voor extra spanning en sensatie! Zorg dan dat de kinderen een zaklamp en telefoon bij zich hebben – en wellicht een volwassene.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze leuke tips voor het geven van een kinderfeestje.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen