4 gezellige en leuke woonplaatsen in Nederland voor ieder gezin 0 649

leuke woonplaatsen in Nederland

Een van de gezelligste en leuke woonplaatsen in Nederland voor ieder gezin is Haarlem. Deze stad is een plek waar veel gezinnen naar toe verhuizen en het mooie is dat je er lekker dicht bij het strand zit. Ook als het om basisscholen en kinderdagverblijven gaat, scoort Haarlem heel goed. Deze stad heeft namelijk de meeste per km2 en ook als het om sportverenigingen en speeltuinen gaat, scoort Haarlem toch het beste. Het is misschien wel een grote stad met ruim 160.000 mensen, maar het is niet voor niets dat veel Amsterdammers naar deze stad verhuizen zodra ze een gezin stichten.

Voor toponderwijs is Leiden de juiste keuze

Ook Leiden is een gezellige en leuke woonplaats in Nederland voor ieder gezin. Deze stad kent een rijke historie en door het hoge aantal scholen zowel als het om basis, voorgezet en hogeschool/universitair onderwijs gaat, verhuizen veel gezinnen naar Leiden en omstreken. Dit is een stad waar een hoog percentage kinderen vanuit de basisschool naar het vwo doorgaat. Dit zegt genoeg over de kwaliteit van het onderwijs in deze stad. Dit is dus absoluut een regio waar je als gezin zeer goed kunt settelen. Ook als het op voorzieningen op het gebied van supermarkten, sport en winkels aankomt, is Leiden en omstreken hoog aangeschreven. 

Het bruisende en ook rustgevende Utrecht

Utrecht en omstreken zijn ook meerdere gezellige en leuke woonplaatsen te vinden voor ieder gezin. Deze stad kent ook een zeer rijke historie en als je alleen al door het centrum loopt, kun je de geschiedenis van de stad goed leren kennen. Deze grote gezellige stad kun je het beste te voet verkennen en zo in tien minuten tijd van het bruisende centrum naar een mooi groen park waar je echt even tot rust kunt komen. In Utrecht zit natuurlijk de universiteit en ook qua basisscholen en kinderdagverblijven scoort Utrecht goed. 

Houten: Een stad die veel te bieden heeft

Wil je liever buiten de grote stad wonen, maar nog wel in de buurt van Utrecht? Kijk dan eens naar nieuwbouw huizen in Houten. Houten is rijk aan natuurgebieden waar je de prachtigste wandelroutes kunt bewandelen en de mooiste dieren kunt bewonderen. Daarnaast is er in Houten goed onderwijs te vinden voor kinderen van verschillende leeftijden en allerlei soorten niveaus. Van de basisschool tot en met de middelbare school kunnen kinderen gewoon in Houten terecht. Houten is een steenworp afstand van Utrecht, dus een vervolgopleiding aan de universiteit of hogeschool is dan zeker een optie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen