Waarom we graag een elektrische fiets aanschaffen 0 573

Waarom we graag een elektrische fiets aanschaffen

Fietsen in Nederland is niet heel moeilijk, het wordt er met de paplepel ingegoten. We beginnen op een driewieler, krijgen onze eerste fiets met zijwieltjes en fietsen door tot we niet meer in staat zijn vanwege de ouderdom.

De ontwikkeling van de fiets

Heuvels hebben we niet echt in Nederland, alleen soms hele erge tegenwind. Er zijn al een paar uitvindingen geweest om dit tegen te gaan, denk maar aan de motorfiets of Spartamet. Een fiets met een motor. Dat was toentertijd alleen voor ouderen of minder validen en was niet echt iets voor jongeren. Maar nu bestaat er de elektronische fiets, oftewel E-Bike! Ergens in de late jaren 90 zijn er verbeteringen gekomen op de fiets en gingen meerdere bedrijven ze ontwikkelen. In 2001 kwamen ze met de termen E-bike, pedelec en elektrische ondersteunende fiets.

Waarom aanschaffen

Ouderen begonnen deze aan te schaffen omdat ze op deze manier zonder al teveel inspanning konden fietsen. Aangezien ze met de trapondersteuning harder konden fietsen vonden jongeren dit maar niets. Ze werden namelijk constant door ouderen ingehaald. Wat zie je nu dus op het straatbeeld: jongeren die naar school fietsen óp een elektrische fiets! Wat zijn zo een beetje de voordelen?

  • Minder inspanning, dus langere afstanden vanwege de trapondersteuning
  • Geschikt voor o.a. ouderen, zieken, mensen met lichte handicap
  • Geen zin in filerijden met de auto? De fiets brengt je overal tussendoor!
  • Milieuvriendelijk
  • Belastingvrij
  • Goedkoper in de aanschaf als een auto
  • Voor kleine mensen of ouderen hebben de fietsen een lage instap

De overwegingen om er een aan te schaffen

Nadelen zitten er natuurlijk ook wel aan. Omdat de fiets een accu heeft moet je deze opladen. Als de accu namelijk leeg is kun je geen gebruik meer maken van de trapondersteuning en fiets je dus een stuk zwaarder. Stal je deze thuis dan moet je daar ook om denken dat je hem koppelt aan een stopcontact. Maar gelukkig komen er steeds meer oplaadpunten her en der waar je je fiets kunt opladen als het moet. Vroeger waren de fietsen lomp en redelijk zwaar, maar nu worden ze steeds hipper en lichter. Er komen meer merken op de markt wat de fiets ook goedkoper in aanschaf maakt. Bekijk verschillende reviews op bijvoorbeeld consumentenbond.nl om te zien welke fiets het beste aangeschreven staat.

Aanbeveling: e-bike kopen of leasen op afbetaling bij FastFuriousScooters.nl.

We konden geen scherpere prijzen vinden dan hier en dit lijkt met recht een van de zo niet de grootste elektrische fietsen specialisten van Nederland te zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen