Activiteiten bij een kinderdagverblijf 0 581

Activiteiten bij een kinderdagverblijf

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn activiteiten voor het onderwijs aan jonge kinderen niet alleen vermakelijk of afleidend. Ze dragen ook bij aan de goede ontwikkeling van kinderen en daarmee aan de vorming van toekomstige wereldburgers. Daarom is het van belang dat dit soort activiteiten al vanaf jongs af aan worden aangepakt, zoals in de kinderopvang in Oosterhout.

De invloed van ludieke activiteiten op het leren

Grappen en uitdagingen zijn goed voor iemands lichaam en ziel. Zozeer zelfs dat veel mensen zeggen dat de kindertijd de beste herinneringen oplevert. Het kind dat lacht met vriendjes en vriendinnetjes en familie, plezier heeft met klasgenoten en leerkrachten, zich gemotiveerd voelt om nieuwe dingen te testen en te ontdekken en gelukkiger is.

Omdat ze het publiek van de kinderen ontelbare voordelen bieden, zijn de activiteiten voor het voorschoolse onderwijs dynamisch en moeten ze deel uitmaken van de schoolroutine, waar de kinderen een groot deel van hun dagen doorbrengen. Kijk wat deze praktijken opleveren:

Stimulering van de ontwikkeling van het kind

Elk spel heeft zijn belang in het proces van de groei en ontwikkeling van kinderen. De stimulans komt voort uit verschillende handelingen die nodig zijn voor de uitvoering van de activiteiten: verbeelden, spreken, creëren – door middel van tekeningen, gebaren of teksten – en ga zo maar door.

De speelse praktijk stelt het kind in staat om contact te hebben met regels, uitdagingen aan te gaan, strategieën op te bouwen, omgevingen te verkennen en concentratie te oefenen. Dit alles helpt bij de wereldwijde ontwikkeling: motorisch, fysiek, emotioneel, cognitief en intellectueel. Met andere woorden, het leert kinderen om te denken en verschillende situaties te analyseren.

Bevordering van banden en gezelligheid

Naast de bijdrage aan de individuele vorming van elk kind, spelen activiteiten voor het voorschools onderwijs ook een belangrijke rol in de gezelligheid van het publiek. Het is immers tijdens de groepsactiviteiten dat kinderen leren omgaan met verschillende profielen, nieuwe vriendschappen sluiten en banden aanknopen met mensen uit hun omgeving.

Door met leeftijdgenoten op school te leven, assimileren kinderen wat broederschap is, ontwikkelen ze tolerantie en verbeteren ze hun communicatie- en onderhandelingsvaardigheden. Na verloop van tijd ontdekt ze dat niet alles om haar draait en begint ze nederlagen en frustraties te accepteren met dezelfde gemoedsrust die ze ervaart als overwinningen en positieve ervaringen.

Voorgestelde activiteiten voor het onderwijs aan jonge kinderen

Er zijn genoeg activiteiten die er met jonge kinderen gedaan kunnen worden en waar kinderen iets van leren. We hebben er al een aantal voor je beschreven.

Tekenen en vingerverven

Aangezien veel kinderen al weten hoe ze mobiele telefoontoepassingen moeten manipuleren, kan een activiteit die zo eenvoudig is als vingerverven oninteressant lijken. Het feit dat het gaat om kleuren en kleine handjes vuil met verf is echter genoeg om de kleintjes te vermaken en de creativiteit te stimuleren.

Sculptuur met boetseerklei

Traditionele boetseerklei is een uitstekend materiaal voor het maken van sculpturen van dieren, mensen of elk ander element dat het kind wenst. De handeling van het manipuleren van het product draagt bij aan de ontwikkeling van de motorische coördinatie en oefent ook de spieren van de handen.

Poppentheater

Kinderen houden ervan om naar poppenkast te kijken of te doen. Dit soort activiteiten stimuleert de verbeelding omdat de kleintjes de stemmen, de manieën en het gedrag van hun favoriete personages moeten integreren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen