Zo houd je je kamerplant groen 0 572

Zo houd je je kamerplant groen

De kamerplant

Heb je een kamerplantje gekocht of cadeau gekregen, maar absoluut geen groene vingers? Maak je dan geen zorgen! In dit artikel zal uitgelegd worden op welke manieren jij je kamerplant(en) groen kunt houden. Het belangrijkste ingrediënt hiervoor is jouw aandacht, want dit is wat planten nodig hebben. Het verwaarlozen van je kamerplanten is natuurlijk zonde, zeker gezien het feit dat ze een prachtige sfeer kunnen creëren binnenshuis. Lees daarom de volgende vier tips goed door.

Tip 1: De plek

De groene kamerplant is erg populair binnenshuis aangezien zij niet zo selectief is wat betreft de standplaats. De kamerplant past zich aan naar de omstandigheden, maar één plek welke zij het liefste vermijdt is een standplaats met direct zonlicht. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de plant uitdroogt, de groei afremt of in het ergste geval de bladeren afsterven.

Tip 2: Water

Hoewel de meeste planten er goed tegen kunnen, is de kamerplant er minder goed tegen bestemd; te veel water. Een te grote hoeveelheid kan tot gevolg hebben dat de plant het loodje legt. Wees daarom terughoudend bij het geven van water aan jouw groene kamerplant(en). Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je te weinig water geeft, want de plant moet ook nog blijven groeien.

Tip 3: Voeding

Naast water heeft het kamerplantje ook voeding nodig om te blijven groeien. Het is daarom belangrijk om de planten van verse potgrond te voorzien. Als aanvulling kun je speciale plantenvoeding geven. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant een vitamine boost krijgt en daardoor zijn groene kleur behoudt. Plantenvoeding is bij de meeste bouwmarken wel verkrijgbaar, maar ook online te bestellen.

Tip 4: Verpotten

De laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste, is het verpotten van de kamerplant. De beste periode om dit te doen is tijdens het groeien van de planten, dit is meestal in het voorjaar wanneer het weer langer licht wordt. Kies bij het verpotten voor een ruime pot gevulde met verse aarde.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen