Verzorg je huid optimaal met Aloe Vera 0 1927

huid creme

De Aloe Vera plant is niet alleen hip en trendy, maar heeft ook fantastische effecten op de huid! De plant staat natuurlijk al bekend om zijn geneeskrachtige en helende werking op bijvoorbeeld acne, een droge huid en nog veel meer. Je kunt je huid optimaal verzorgen met Aloe Vera, en hier lees je hoe je dat kunt doen.

Hoe kun je Aloe Vera toepassen?

Er zijn verschillende vormen waarop je Aloe Vera kunt gebruiken. Als eerst kun je de gel uit Aloe Vera gebruiken. Deze gel wordt gewonnen uit het binnenste gedeelte van de bladeren. De bladeren moet je in de lengte opensnijden, en zo kun je de gel opvangen. Dit moet je vermalen totdat er een heldere substantie ontstaat. Ook kun je sap uit de Aloe Vera winnen: dit haal je uit de bladeren waar de gel al uit gewonnen is. Maal de bladeren fijn en pers zo het sap eruit. De latex van Aloe Vera wordt ook uit het blad gewonnen, net onder de huid. Deze latex heeft een kleverige substantie.

Gezichtsmasker voor een gezonde huid

Je kunt dus met deze vormen van Aloe Vera je eigen gezichtsmasker maken. De werking van Aloe Vera is wereldwijd geroemd, mede vanwege de effecten op de huid. Je huid krijgt als het ware een verjongingskuur: de huid is glad, elastisch en vermindert rimpels. Wanneer je acne of een andere huidaandoening hebt, kun je Aloe Vera heel goed gebruiken. Er zitten namelijk veel vitamines en mineralen in de plant, waaronder 18 aminozuren die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Ook bij brandwonden is Aloe Vera een verkoelend redmiddel die de huid kalmeert en geneest.

Wonderplant voor je hele lijf

Aloe Vera werkt dus bijzonder goed wanneer je een gevoelige of droge huid hebt. Gebruik het sap van de plant als gezichtsmasker of scrub, waarbij je het sap mengt met zuiveringszout. Het drinken van Aloe Vera heeft ook gezondheidsvoordelen voor de huid. Wanneer je een gezonde huid wilt, is het aan te raden om regelmatig gebruik te maken van deze wonderplant. Dit geldt niet alleen voor de huid op je gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen