Energie besparen in een druk gezin 0 1003

energie vergelijken gezin

Energie besparen in een druk gezin… is dat überhaupt wel mogelijk? Je bent nu allang blij als je ’s avonds eindelijk op de bank kan ploffen en die verstopte reep chocola naar binnen kan werken. Alleen al het denken aan nog één ding om rekening mee te houden, laat je hoofd overlopen. Toch klinkt extra geld overhouden aan het einde van de maand en ook nog eens het milieu een handje helpen, wel erg goed. Je leven drastisch omgooien is echter geen optie met een druk gezin onder je hoede. Gelukkig hoeft energie besparen helemaal niet moeilijk te zijn en is het zelfs mogelijk om het hele gezin, inclusief de kleintjes, hierbij te betrekken. De eerste stap in de goede richting maak je al door de energie vergelijker bij Independer te raadplegen. Hier zie je in één oogopslag of het mogelijk is om over te stappen naar een andere energiemaatschappij en hoeveel dit je uiteindelijk gaat schelen. Vervolgens bekijk je waar jij dingen kunt veranderen in het dagelijks leven, dit is een kwestie van jezelf en de kids een andere routine aanleren. Klinkt heel lastig, maar hoeft het zeker niet te zijn. Wij geven je alvast een aantal handige tips!

Betrek de kinderen in het besparen van energie

Allereerst is het belangrijk dat de kinderen weten waar jij je nou zo druk om maakt. Dat scheelt een hoop gestress en gezeur als jij opeens een handeling op een andere manier wilt uitvoeren. Zorg dat je tijd vindt om samen om de tafel te zitten en de problemen van het milieu in kindertaal op te sommen. Vertel ook dat elke keer dat de kinderen iets in het stopcontact doen of de televisie aanzetten, papa en mama dit moeten betalen en dat deze kosten steeds duurder worden. Leg uit dat er over een tijdje anders minder leuke dingen gedaan kunnen worden en dat het daarom noodzakelijk is om een paar aanpassingen te maken. Betrek de kinderen in het verzinnen van simpele alledaagse energiebesparende tips. Schrijf dit op een groot papier en hang deze op de koelkast of ergens anders waar iedereen het kan zien. Je zal zien dat de kinderen zo een groter verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen voor de wereld om hun heen en het beter begrijpen als je weer een keer moppert over die vergeten oplader.

vertellen

Handige bespaartips voor het hele gezin

Besparen in een druk gezin moet vooral niet al te moeilijk zijn. Je wilt niet continue moeten denken aan het besparen van energie, omdat je hoofd al veel te druk is met alle andere dingen. Vooral de simpele, maar toch effectieve, tips werken het beste voor het gezin. Wij hebben er alvast een aantal voor jou op een rijtje gezet:

  • Douchewekkertje: in grote gezinnen is het enorm belangrijk dat er een bepaald schema is tijdens het douchen. Vaak douchen een paar gezinsleden te lang of juist te kort en veroorzaakt dat een hoop stress in de ochtend. Lange douchebeurten kunnen tevens veel energie kosten. Met een douchewekkertje weten al jouw gezinsleden wanneer hun tijd voorbij is en ze de douche uit moeten zetten.
  • Schaf energiezuinige apparaten aan
  • Investeer in slimme stekkerdozen om sluipverbruik tegen te gaan
  • Maak altijd een rondje door het huis voordat je afsluit en overtuig jezelf dat alle verlichting uitgeschakeld staat. Efficiënt omgaan met de verlichting is de eerste stap naar een lagere energierekening.
  • Zet de thermostaat standaard één graad lager.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen