Tips bij het inrichten van de slaapkamer 0 550

Tips bij het inrichten van de slaapkamer

De slaapkamer speelt een grote rol in ons leven. Je zou het prettig moeten vinden om aan het einde van de dag deze ruimte binnen te komen. In je slaapkamer kom je echt tot rust. En dat is belangrijk. Maar hoe creëer je een ruimte waar je echt rustig wordt en waar je volledig kan relaxen? Hoeveel spullen en meubels zet je bijvoorbeeld neer in de badkamer? Veel of juist weinig? Hoe ga je met kleuren om, en qua bed kopen, wat vind je fijn? Allemaal vragen die je moet beantwoorden om je slaapkamer zo in te richten als jij prettig vindt. Dus voor slaapkamer tips, lees vooral verder!

Begin bij het kroonjuweel van de slaapkamer: het bed

Het bed is verreweg het belangrijkste meubel voor in jouw slaapkamer. Er zijn zoveel verschillende bedden te krijgen anno 2022, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. De maat van het bed bijvoorbeeld. Hoeveel ruimte vind je prettig? Sommige koppels hebben aan een standaard tweepersoonsbed meer dan genoeg. Andere mensen houden juist van een heel groot bed, en liggen het liefst in een queen- of kingsize bed. Een boxspring of meer een klassiek bed? Hoe hard wil je je matras? Allemaal belangrijke vragen. Goed slapen begint bij een fijn bed. Samen eruit gekomen? Koop je bed met kortingscode vidaxl.

Zorg dat er wat ruimte overblijft

Een fout die veel mensen maken is het volstouwen van hun slaapkamer. In mijn ervaring zorgt een volle kamer met overal meubels of andere spullen helemaal niet prettig. Mijn tip: zorg ervoor dat er wat vrije ruimte overblijft in jouw slaapkamer. Zo kun je je prettig bewegen en voelt de kamer als een rustige ruimte. Denk maar eens terug aan je eerste studentenkamer. Voor mij was dat een hok van 12 vierkante meter, waar ik mijn hele hebben en houden in kwijt moest. Vreselijk onrustig was dat. Een rustige slaapkamer met wat ruimte voor en naast het bed is een echte aanrader wat dat betreft!

Kies voor rustige kleuren in je slaapkamer

Een andere goede tip om ervoor te zorgen dat je slaapkamer een prettige ruimte is om te zijn: doe rustig met kleurgebruik. Je slaapkamer is de kamer waar je heen gaat om rust te pakken. Probeer de kamer daarom ook rustig te houden qua sfeer. Geen drukke kleuren, neon en andere fratsen. Gewoon mooie, rustige kleuren. Denk daarbij aan wit, grijstinten, zwart en eventueel bruintinten. Zorg dat het als een geheel bij elkaar past. Zo kun je een slaapkamer creëren waar je rustig van wordt. Experimenteren kun je doen met andere ruimtes van je woning. De slaapkamer is daar, als het op design aankomt, niet de ruimte voor.

Pas je aan de seizoenen aan

In de koudere maanden van het jaar is het voor veel mensen prettig om veel dekens en kussens in en op bed te hebben. Dat geeft een gezellig gevoel. Maar in de zomer zou ik daar niet aan moeten denken. In de zomer heb ik altijd maar een paar kussens op mijn bed, en slaap ik onder een laken. Als je goed wil slapen, wil je het niet te warm maar ook niet te koud hebben. Pas je slaapkamer daarom aan op de seizoenen. Veel succes met de inrichting!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen