Het verwisselen van de coil voor je e-sigaret 0 406

e-sigaret

Als je in het bezit bent van een e-sigaret weet je dat je op een aantal dingen moet letten. Zo is het bijvoorbeeld van belang de vloeistof tijdig aan te vullen, zodat je niet plots zonder zit. Dit geldt ook voor de wegwerp e-sigaretten, leeg is leeg en dan kun je ‘m niet meer gebruiken. Omdat de e-sigaret natuurlijk niet vanzelf aangaat is het ook goed om je batterijvermogen in de gaten te houden en op te laden wanneer dat nodig is. Maar misschien wel het belangrijkste aandachtspunt bij de e-sigaret is het vervangen van de coil. De coil is de gloeidraad in je e-smoker die ervoor zorgt dat de stroom van de batterij wordt omgezet in warmte. Het is een belangrijk aandachtspunt, maar helaas niet altijd een even makkelijke klus. Maar met onze uitleg in deze blog moet dat helemaal goedkomen!

Hoe noodzakelijk is het?

Je vraagt je wellicht af of het wel echt noodzakelijk is om je coil regelmatig te verwisselen. Een terechte vraag, want het is natuurlijk niet altijd nodig om je coil te verwisselen, je kunt dit zelf het beste inschatten. Het kan namelijk ook zo zijn dat je je verdamper schoon moet maken om weer een beter werkende e-sigaret te hebben. Dit doe je heel eenvoudig door de verdamper los te draaien en even door te spoelen met water. Let daarbij wel op de temperatuur van het water, het mag namelijk niet te heet zijn. Daarna kun je de verdamper voorzichtig afdrogen met een theedoek. Het is dus kortom niet altijd nodig om je coil te vervangen, maar het is wel verstandig dit regelmatig te doen.

Hoe vaak vervang je je coil?

Er kunnen dus meerdere oorzaken zijn voor een wat minder goed werkende e-sigaret, maar het vervangen van de coil is iets dat regelmatig moet gebeuren. Als je vaak gebruik maakt van je e-sigaret is het aan te raden je coil eens in de twee tot drie weken te vervangen. Als je het met deze frequentie blijft doen zal je merken dat je e-sigaret goed blijft werken. Hoe je je coil het best kunt vervangen lees je hieronder. Na het volgen van deze stappen zul je merken dat het je steeds gemakkelijker af zal gaan.

Stappenplan voor het vervangen van je coil

Omdat het niet altijd even eenvoudig is om je coil te vervangen hebben wij het simpel in een paar stappen voor je uiteengezet. Doe er je voordeel mee!

  1. Eerst koppel je de clearomizer los van de e-sigaret. De clearomizer is het reservoir van je e-smoker en bevindt zich vlak onder het mondstuk. De clearomizer kun je losmaken door de boven- en onderkant verschillende kanten op te draaien.
  2. Leeg vervolgens de clearomizer. Het is heel belangrijk om dit te doen. Doe je dit niet, dan zal er een enorme kliederboel ontstaan en dat wilt natuurlijk niemand.
  3. Haal de coil eraf. In tegenstelling tot de eerste twee stappen, kan dit nog weleens erg lastig zijn. Dit komt omdat het ijzerdraadje erg vast kan zitten. Gebruik daarom ook een schroevendraaier om het los te krijgen. Heb je de coil losgekregen? Dan kun je nu de nieuwe coil aanbrengen!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen