De beste manieren om te trainen met een spinningfiets 0 731

vrouwen fietsen

In de zomer vind ik het altijd heerlijk om buiten te fietsen. Maar in de winter train ik liever binnen. Ik heb thuis een spinningfiets en fiets daar in de winter aardig wat kilometers op!

Maar hoe kun je het beste trainen op een spinningfiets? Het is goed om te weten dat je op verschillende manieren kunt trainen, afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Wil je afvallen? Dan heb je een andere training nodig dan wanneer je aan je conditie wilt werken.

In de beide gevallen is het belangrijk om voldoende te trainen en daarnaast ook op je voeding te letten. Op die manier zullen de trainingen effectiever zijn, zodat je alles uit de spinningfiets kunt halen wat erin zit en je daar thuis zoveel mogelijk plezier van hebt.

Afvallen op lage intensiteit

Wat veel mensen niet weten is dat het de trainingen op lage intensiteit zijn die je helpen afvallen. Dat geldt voor de spinningfiets, net als voor andere apparaten waar je thuis of in de sportschool gebruik van maakt. Zorg ervoor dat je traint op 60 – 70% van je maximale hartslag. Daarmee bied je jouw lichaam als het ware de kans om de energie uit vetcellen te halen, in plaats van uit koolhydraten die veel sneller beschikbaar zijn.

Het grote voordeel hiervan is dat je de vetcellen verbrandt, waardoor je tijdens het trainen daadwerkelijk zal afvallen. Het is een van de beste manieren om te trainen op een spinningfiets, als je het doel hebt om gewicht te verliezen. Gaat het je om je conditie? Dan is het juist verstandig om met meer intensiteit te trainen.

Trainen en de juiste voeding

Los van het doel dat je voor ogen hebt en de manier waarop je traint met de spinningfiets is het verstandig om op je voeding te letten. Dat betekent niet automatisch dat je minder moet eten. Houd er wel rekening mee dat sauzen en andere producten met veel ongezonde vetten en koolhydraten vaak niet de beste keuze zijn.

Probeer in plaats daarvan regelmatig voor een snack met veel eiwitten te zorgen. En eet meer groenten in plaats van vlees. Ook fruit kan een goede keuze zijn, mits daar niet te veel natuurlijke suikers inzitten. Op die manier gaat je voeding bijdragen aan de manieren waarop je traint op de spinningfiets. Je zal jouw resultaten sneller behalen en als je erin slaagt jouw lifestyle aan te pakken kun je die bovendien gemakkelijker vasthouden.

Aan je conditie werken op de spinningfiets

Wil je aan je conditie werken op een spinningfiets? De beste manier om dat te doen is om de intensiteit flink op te schroeven. Ga dichter in de buurt bij je maximale hartslag zitten en zorg ervoor dat je 2 – 3x per week gaat trainen. Op die manier kun je jouw lichaam iedere keer een beetje verder uitdagen, zodat je een betere conditie opbouwt en fitter voor de dag zal komen.

Probeer bovendien vaker de trap te nemen, parkeer de auto bewust op 10 minuten loopafstand en neem de fiets in plaats van de bus. Al die zaken dragen bij aan een gezonde levensstijl en daarmee indirect de beste manier om te trainen op een spinningfiets.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen