Tips om je leren tas mooi en schoon te houden! 0 803

leren tas

Jij en je vriendinnen hebben unaniem besloten vanavond weer het nachtleven op te zoeken. Je neemt je gloednieuwe, leren tas mee. Alles gaat goed totdat je tijdens het eten van een zalig broodje döner kebab knoflooksaus op je tas morst. Het heeft een grote vlek nagelaten; een erg vervelende situatie. Gelukkig gaat het schoonmaken van een leren tas makkelijker dan je waarschijnlijk denkt. Wat natuurlijk nog beter zou zijn is om dit soort situaties helemaal te voorkomen. Gebruik daarom de onderstaande verzorgings- en schoonmaaktips en zorg ervoor dat jouw tas er als nieuw uit blijft zien.

5 must do’s voor de leerdragers

Tip 1: Verzorg je tas 2-3 keer per jaar met een beschermend lederonderhoudsmiddel en maak hem wekelijks schoon. Dit moet wel een verzorgingsproduct zijn zonder oplosmiddelen. Als jij niet om de zoveel maanden dit beschermmiddel op het leer aanbrengt kan je tas gaan uitdrogen, waardoor vlekken en barstjes ontstaan. Gebruik nooit azijn en/of babydoekjes! Deze producten bevatten chemicaliën en middelen die bijdragen aan uitdroging en kleurverlies van het leer. Verwijder daarnaast wekelijks met een licht vochtig doekje al het stof van de tas.

Tip 2: Bewaar je leren tas altijd in een stofzak als je hem niet gebruikt. Op deze manier is je tas beschermd tegen stof en voorkom je eventuele krassen.

Tip 3: Hou je tas altijd gevuld. Dit kan eventueel met dekens en zorgt ervoor dat de huidige vorm behouden blijft.

Tip 4: Wees voorzichtig met het dragen van nieuwe spijkerbroeken in combinatie met een lichtgekleurde leren tas. De kleur van de broek kan zorgen voor vlekken op je tas. De beste manier om dit te voorkomen? Was je broek voordat je hem in combinatie met je tas draagt.

Tip 5: Pas op waar jij je tas legt. Vermijd bijvoorbeeld kachels en zelfs direct zonlicht. Warmte doet het leer namelijk uitdrogen, waardoor er scheurtjes ontstaan.

Het kan niet altijd goed gaan..

Als het dan toch een keertje misgaat, wat is dan de juiste manier om de vlek te verwijderen? Probeer het eerst met een sopje en groene zeep. Zoals tip 1 al vermeld worden azijn en babydoekjes sterk afgeraden. Krijg je het hiermee niet voor elkaar? Gebruik dan een borsteltje om zachtjes in de nerven van het leer te wrijven en het leer goed schoon te maken. Als de vlek verwijderd is spoel je het met schoon water af. Laat de tas vervolgens aan de lucht opdrogen, zonder zon en/of warmtebronnen te gebruiken. Tot slot wrijf je ledervet in een doek en vet je de hele tas in. Dit zorgt ervoor dat het leer beschermd wordt en er weer als nieuw uitziet.

Leren tassen kopen bij Talens

Echte leren tassen haal je bij Talens in Groningen. Zoals iedereen weet kan leer soms best prijzig zijn en kost het meer tijd om leren producten te onderhouden. Aan de andere kant kies je met leer voor kwaliteit en stijl. Talens onderscheidt zich van haar concurrenten door kwalitatieve leren tassen te bieden voor de beste prijzen. Hierdoor betaal jij niet teveel en draag je (mits je de bovengenoemde tips volgt) een heel leven lang met veel plezier je leren tas!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen