Zo richt je je tuin kindvriendelijk in 0 481

gras

Een tuin waarin zowel jij als je kroost zich in de zomer heerlijk kan vermaken, wie wil dat nou niet? Het is voor velen een droom, maar toch lopen veel ouders tegen problemen aan. Niet iedereen heeft namelijk het geluk van een ruime tuin met genoeg speel en zitruimte. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je tuin toch vooral ook veilig is, ook als er buurtkinderen of jongere neefjes en nichtjes op bezoek komen. Er zijn gelukkig genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de tuin echt een plek wordt voor jong en oud. Met de juiste tuinset en kinderspeelgoed heb je dit namelijk zo voor elkaar.

Gras

Wie op zoek is naar een leuke speelplek voor de kinderen kan het beste een stuk van de tuin inrichten en hier gras neerleggen. Gras is namelijk super kind proef. Het voelt fijn aan de voeten, en kinderen kunnen er eventueel ook in rollen en kruipen. Gras heeft echter wel de nodige aandacht nodig. Wie in het bezit is van honden doet er goed aan om zijn hond af te trainen zodat het grasveldje niet ook een uitlaatplek wordt, dit gaat namelijk al snel ten koste van de uitstraling van je tuin. Bijkomend voordeel is dat gras erg goed is voor de waterregulering in je tuin. Met enkel tegels heeft water namelijk geen plek om heen te gaan.

Speeltoestel

Het leukste voor je kind is natuurlijk om een hoekje speciaal in te richten als speelparadijs. Om je tuin toch overzichtelijk te houden is het verstandig om te kiezen voor 1 groot speeltoestel. Dit kan van alles zijn. Te denken valt aan een trampoline, een klimrek of een schommel. Je kind heeft hier waarschijnlijk zelf ook ideeën over, en zorg ook dat het iets is waar je kind over enkele jaren nog steeds plezier van heeft.

Plekje om bij te komen

Terwijl je kinderen zich vermaken in het speeltoestel, wil je zelf natuurlijk ook een plekje om te zitten en te genieten van het mooie weer. Mocht je niet zo’n grote tuin hebben, dan voldoet een bistroset vaak al. Hier op kan je je drinken en eventueel een boek of tablet op kwijt. Heb je meer ruimte, kijk dan vooral eens bij de grotere loungeset waar je vrienden ook meteen kunnen aanschuiven. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen