Simpele wastips voor de gevoelige huid 0 459

baby

Als je een gevoelige huid hebt besteed je waarschijnlijk nét wat meer tijd en zorg aan het wassen en kopen van kleding. Wat je weet wat er gebeurt als je dit niet doet; jeukende en/of geïrriteerde huid en in het ergste geval zelfs huiduitslag. Gelukkig kun je een geïrriteerde huid heel makkelijk verminderen of zelfs voorkomen door bijvoorbeeld de Extra Spoelfunctie te gebruiken en hypoallergene wasproducten. 

Tip 1. Extra spoelen

De meeste nieuwe modellen wasmachines hebben een Extra Spoelfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat wasgoed extra goed wordt gespoeld zodat al het wasmiddel verdwijnt. Want het zijn de wasmiddelresten die jouw gevoelige huid aardig kunnen irriteren. Heeft jouw wasmachine dit niet en ben je toe aan een nieuwe? Dan kun je een wasmachine huren of kopen die deze functie wel heeft. Wel zo handig, als je toch een nieuwe moet.

Tip 2. Huidvriendelijke wasproducten

Deze zogenaamde hypoallergene wasmiddelen en wasverzachters bevatten geen kleurstoffen, parfum of andere stoffen die gemakkelijk een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Tip 3. Met mate

Gebruik weinig wasmiddel en wasverzachter. Kijk wat er op de verpakking staat en doe nét iets minder. Veel wasmiddel is niet nodig, want het is tegenwoordig erg geconcentreerd. Hoe meer wasmiddel betekent namelijk niet dat het wasgoed schoner wordt. Het betekent wel dat er meer schuim ontstaat het en het lastiger is om al het wasmiddel goed op te lossen. En als dit niet goed oplost ontstaat er vetluis in de trommel en de leidingen. Een vies mengsel van wasmiddel, wasverzachter, haar, vet, huidschilfers etc. Je kunt wel raden wat er met jouw delicate huid gebeurt als je hier je kleding in wast.

Tip 4. Eerst wassen, dan gebruiken

Was nieuwe kleding, beddengoed en andere stoffen die direct contact met je huid hebben eerst voordat je ze draagt of gebruikt. Zo weet je zeker dat mogelijke huid-irriterend boosdoeners weg zijn.

Tip 5. Vloeibaar wasmiddel

Vloeibaar wasmiddel laat minder resten achter dan poeder. Zo verklein je de kan dat “oud” wasmiddel in je kleding terecht komt en zo dus op je huid. Waar het zorgt voor huidirritatie.

Tip 6. Handwas, handschoen

Fijne kleding is beter om met de hand te wassen. Maar als je dit doet is de kans groot dat je huid direct in aanraking komt het wasmiddel wat jeuk kan veroorzaken. Draag daarom een paar handschoenen als je op spullen met de hand wast.

Tip 7. Babyboel

Kleintje in huis? Zorg ervoor dat je alles wast wat je baby aanraakt. Stoffen knuffels, dekentjes, kleding van de baby, maar ook van ouders en verzorgers etc. Goed voor je baby, want die zijn vaak extra gevoelig voor eczeem of maar ook voor jou als je een gevoelige huid hebt.

Tip 8. Anti-allergie wasmachine

Tegenwoordig hebben veel slimme wasmachines een anti-allergie wasprogramma. Dit verwijdert dierenharen, pollen en andere allergenen. Dit programma heeft een extra spoelbeurt en andere kenmerken die ook lief zijn voor jouw gevoelige huid. Een perfect programma voor jou dus. Komt het financieel niet uit om zo’n innovatieve wasmachine te kopen? Dan is witgoedverhuur een prima betaalbare oplossing voor jou om zo’n huidvriendelijke wasmachine in huis te halen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen