Wat is de watersportverzekering? 0 791

Wanneer je eigenaar bent van een bepaald type boot zal je jezelf ongetwijfeld al wel eens de vraag hebben gesteld of het mogelijks niet interessant kan zijn om daarvoor een verzekering af te sluiten. Voor de zogenaamde watersportverzekering geldt dat ze ongetwijfeld de moeite waard kan zijn om te overwegen. Sterker nog, afhankelijk van de manier en vooral de plaats waar je gebruik gaat maken van je boot kan ze zelfs verplicht zijn. Er mag dan wel geen sprake zijn van een wettelijke verplichting in Nederland, in andere niet zo ver weg gelegen landen bestaat een dergelijke verplichting wel. Hoe dan ook, ben je nog niet bekend met deze verzekering en wil je er nu graag wel wat meer over te weten komen? Dan biedt de inhoud van deze pagina je mogelijks alles waar je naar op zoek bent.

Wat zijn de dekkingen van de watersportverzekering?

Voor de waterportverzekering geldt in de praktijk dat ze eigenlijk verschillende dekkingen voorziet. Op welke dekkingen jij precies zal kunnen rekenen zal evenwel worden bepaald aan de hand van het type verzekering die je gaat afsluiten. Kies je bijvoorbeeld voor de gewone WA-verzekering? Dan zal je, je boot ongetwijfeld op de meest voordelige wijze weten te verzekeren. Je dient er in dat geval evenwel rekening mee te houden dat alleen de schade aan derden is verzekerd.

Gelukkig kan je natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere watersportverzekering. De WA+ verzekeringen die op de markt zijn terug te vinden bieden je een aanzienlijk aantal extra uitstekende dekkingen aan tegen een nog steeds zeer betaalbaar prijskaartje. Zeker het overwegen waard.

Soms is de watersportverzekering hier toch verplicht

In de inleiding van deze pagina hebben we natuurlijk aangegeven dat het afsluiten van een watersportverzekering in Nederland niet bij wet verplicht is. Nu stelt de bovenstaande kop echter dat dit in bepaalde gevallen wel zo zou zijn. Niet helemaal. Er is inderdaad geen sprake van een wettelijke verplichting, maar er kan in bepaalde situaties wel een andere verplichting gelden. Die verplichting kan dan bijvoorbeeld worden opgelegd door de organisatie achter een wedstrijd. Ook de havenmeester kan ervoor kiezen om boten te verplichten een verzekeringsbewijs voor te kunnen leggen wanneer ze aan willen leggen in de haven in kwestie. Denk dus niet zomaar dat de watersportverzekering hier in Nederland echt in geen enkele situatie verplicht is.

In andere landen wel degelijk wettelijk verplicht

De watersportverzekering mag hier in Nederland dan weliswaar niet wettelijk verplicht zijn, je dient er rekening mee te houden dat er wel sprake is van een dergelijke verplichting in menig aantal populaire vakantielanden die in Europa zijn terug te vinden. Het gaat hierbij bovendien om landen waar heel wat Nederlanders jaarlijks vrolijk met de boot naartoe reizen. Denk hierbij concreet aan:

  • Kroatië;
  • Italië;
  • Spanje;
  • Griekenland;

Voor deze landen, maar ook voor nog menig aantal anderen geldt dat zij er wel degelijk voor hebben gekozen om deze verzekering te verplichten. Het is dan ook wellicht onnodig om te zeggen dat het zeer belangrijk is om dit voor afreizen even te controleren. Alleen op deze manier kan je namelijk mogelijks vervelende verrassingen ter plaatse voorkomen.

Ga naar Eerdmans.nl voor meer informatie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen