3 redenen waarom jij een silent disco feest wilt organiseren 0 138

3 redenen waarom jij een silent disco feest wilt organiseren

Feestjes organiseren is leuk maar het kan soms best uitdagend zijn. Je moet denken aan de locatie, het geluid, het licht en natuurlijk de muziek. Daarbij wil je ook niet de buren lastigvallen met het geluid van de muziek of de lachende gasten. Je moet daarom bedenken hoe je alles soepel laat verlopen, zodat iedereen geniet zonder problemen. Een van de oplossingen waar je wellicht niet meteen aan denkt, is het organiseren van een silent disco feest. Als je denkt aan een oplossing voor het geluid, kun je een silent disco huren

Wat is een silent disco

Een silent disco is een feest waarbij mensen muziek luisteren via draadloze koptelefoons in plaats van via traditionele luidsprekers. Dit betekent dat er geen muziek hoorbaar is voor buitenstaanders, alleen voor de mensen met de koptelefoons op. Het leuke is dat je vaak meerdere kanalen hebt, waardoor je kunt switchen tussen verschillende DJ’s of afspeellijsten. Als je naar iemand kijkt, weet je niet welke muziek diegene hoort, wat het een bijzondere en unieke ervaring maakt. Terwijl jij losgaat op rockmuziek, kan je vriend naast je genieten van een lekkere house beat. 

De silent disco is in Nederland steeds populairder geworden. Dit komt mede door de maatregelen rondom corona. Veel feesten werden stiekem gegeven en om geen hint te geven van een feest was de silent disco de perfecte oplossing. Tijdens deze periode was het feesten illegaal en was dit de manier voor jongeren om zich toch stiekem te bevinden op een feestje.

Geluidsoverlast tijdens feesten

Feestjes zijn fantastisch, maar kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen. Lawaai is één van de grootste klachten van buren en omwonenden als het gaat om feestjes. Geluidsoverlast kan leiden tot klachten bij de politie, wat je feestje direct een stuk minder leuk maakt. Daarnaast kan het voor blijvende problemen zorgen met je buren, wat natuurlijk het laatste is wat je wilt. Het zou zonde zijn als een leuk feestje resulteert in onenigheid en problemen in de buurt.

Meer dans en minder praten

Wat veel mensen opmerken tijdens een silent disco, is dat er veel meer gedanst wordt. Doordat iedereen een koptelefoon op heeft, zijn mensen minder bezig met praten en meer met de muziek en het dansen. Het zorgt voor een heel andere sfeer, waarbij de focus ligt op het genieten van de muziek.

Een uniek feestje

Een silent disco is toch anders dan een regulier feestje. Het zorgt voor een andere dynamiek en sfeer die je niet snel ergens anders zult vinden. In plaats van de traditionele feestjes, biedt een silent disco een alternatief waarbij muziek, dans en plezier centraal staan. Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen