Een naadloze betonvloer woning realiseren 0 748

De keuze voor een betonvloer woning is er één die vandaag de dag geweldig vaak wordt gemaakt door heel veel mensen. Dat deze vloer in zo’n snel tempo zo populair wordt is het gevolg van de vele niet onaantrekkelijke voordelen waar je erbij op kan rekenen. Deze voordelen hebben niet alleen betrekking tot de praktische, maar ook tot de visuele aspecten van deze vloer. Wil jij ook graag kunnen rekenen op een praktische, mooie, naadloze vloer in je huis? Dan kan een betonvloer het overwegen waard zijn. Op welke voordelen je dan precies allemaal kan rekenen laten we je ontzettend graag ontdekken met de hieronder aanwezige informatie.

Hoe interessant is een naadloze vloer eigenlijk echt?

Is een naadloze vloer eigenlijk echt een interessante keuze of niet? Voordat je overgaat tot de realisatie van een betonvloer woning is dit natuurlijk wel een niet onbelangrijke vraag die je wellicht graag zal willen beantwoord zien worden. Voor een naadloze vloer geldt eigenlijk dat er drie concrete voordelen aan verbonden zijn. Wat dit betreft kan je denken aan de volgende voordelen:

  • Een dergelijke vloer ziet er strak en modern uit;
  • Je kan rekenen op zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen;
  • Een naadloze vloer is comfortabel om overheen te lopen;

Naast bovenstaande geldt voor een betonvloer woning eveneens dat ze helemaal niet persé gerealiseerd moet worden in de gekende, ietwat grauwe beton look, integendeel. Door de jaren heen zijn er verschillende mogelijkheden op de markt geïntroduceerd om bijvoorbeeld kleurstoffen toe te kunnen voegen aan het beton. Op deze manier is het mogelijk om je betonvloer perfect af te stemmen op de uitstraling waar je interieur over beschikt.

Kan je ze combineren met vloerverwarming of niet?

Valt een betonvloer woning te combineren met vloerverwarming? Absoluut! Het is tegenwoordig de wens van ontzettend veel mensen om eindelijk vaarwel te kunnen zeggen tegen die vervelende radiatoren die overal in huis staan opgesteld. Dit gezegd hebbende wil je tegelijkertijd natuurlijk ook niet in de koude blijven zitten. Dat hoeft ook niet. Door ervoor te kiezen om een betonvloer woning te laten realiseren zal je kunnen vaststellen dat vloerverwarming meteen tot de mogelijkheden gaat behoren. Hierdoor kan je rekenen op een gemoedelijke manier van verwarmen terwijl je bovendien ook nog eens kan besparen op de energiekosten waarmee je kan worden geconfronteerd.

G-vloeren | Dé gietvloeren specialist

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Er zijn aan een betonvloer woning eigenlijk geen echt wereldschokkende nadelen verbonden. In principe zijn er twee zaken waar je aandachtig voor moet zijn. In eerste instantie kan je na verloop van tijd geconfronteerd worden met scheurvorming in je vloer. Dat is het gevolg van bijvoorbeeld schommelingen in de temperatuur, maar ook van schommelingen in de luchtvochtigheid. Dit kan natuurlijk best vervelend zijn, maar het zorgt er uiteraard niet meteen voor dat de levensduur van de vloer echt drastisch wordt aangetast. Een tweede nadeel is de vrij aanzienlijk opbouwhoogte van een dergelijke vloer. Omwille van deze reden wordt het eigenlijk niet aangeraden om gebruik te maken van een betonvloer woning in geval van renovatieprojecten. Dat hoeft echter niet meteen een groot probleem te zijn. Daarvoor zijn er immers voldoende alternatieven op de markt beschikbaar.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen