Waarom Amsterdam de hoofdstad is 0 467

Waarom Amsterdam de hoofdstad is

Amsterdam is niet voor niets de hoofdstad van Nederland geworden. En dat Amsterdam de hoofdstad is gaat veel verder dan dat alles met Amsterdam meer gegoogled wordt (lunch catering amsterdam bijvoorbeeld). Amsterdam is misschien niet de stad met de meeste inwoners (die eer gaat naar Rotterdam) maar Amsterdam is wel een van de belangrijkste steden in Nederland en was vroeger echt wel het politieke centrum ten tijde van de VOC. Den Haag is misschien officieel het politieke centrum geweest en is dat nu nog steeds, maar iedereen weet dat in Amsterdam veel belangrijke zaken worden georganiseerd. Amsterdam is vandaag de dag een belangrijk centrum voor kunst, cultuur en rechtenstudies. Over elk van deze zal ik je wat vertellen in deze blog.

Waarom Amsterdam belangrijk is: cultuur

Als je denkt aan cultuur in Amsterdam denk je waarschijnlijk aan het rijksmuseum. En inderdaad, het rijksmuseum is een grote concentratie van cultuur en kunst en allemaal maar het is ook overdone en staat vol met dingen die je al zo vaak hebt gezien. Terwijl je private dinners probeert te organiseren haal eens wat cultuur binnen wat je nog niet zo vaak hebt gezien. Het mooie van cultuur is dat het allemaal relatief is. Ben je opgegroeid met Nederlandse ouders en ben je niks gewend dat iets anders is dan hutspot en snert? Ga dan eens op de Antilliaanse tour en verbreed je horizon om nieuwe dingen te ontdekken. Er is zoveel dat jij nog niet kent en zoveel dat je nog kunt ontdekken dus ga erop uit en kijk wat er allemaal nog meer kan.

Waarom Amsterdam belangrijk is: kunst

Ja, ik heb daarnet al het rijks museum genoemd en ga dat nu weer doen. Wat ga je er tegen doen dan? Een plek kan voor kunst en cultuur zijn. Sterker nog, het grootste gedeelte van kunst is ook cultuur tegelijkertijd. Maar als je denkt dat catering amsterdam op locatie met het rijksmuseum mogelijk is dan heb je het goed mis. Een museum is een fancy plek waar je je hoort te gedragen. Op meerdere plekken mag je nog geen eens water drinken omdat er mensen zijn die misschien water per ongeluk of expres op kunstwerken spetteren. De gedachte daarvan maakt me een beetje misselijk. Een kunstwerk zou nooit beschadigd moeten worden.

Ook een centrum voor rechtenstudies en advocatenbureaus

Maar Amsterdam gaat nog veel verder dan alle kunst en cultuur. Het is ook een centrum voor rechtenstudies wat één van de belangrijkste onderdelen is van een goed functionerende maatschappij. Justitie zorgt ervoor dat mensen die slecht doen immers gestraft worden en weggehaald worden uit de maatschappij zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten. Maar er is ook een andere kant aan justitie. Je moet ook erop letten dat mensen die toch onschuldig zijn niet zomaar gestraft worden. Hier is een goed opgeleid iemand voor nodig en het is dan ook niet gek dat een stad die zo veel historie heeft als Amsterdam zich daarin specialiseert.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen