Veilig vuurwerk voor kinderen: handige tips 0 581

Veilig vuurwerk voor kinderen: handige tips

Heb jij kinderen en ben jij op zoek naar handige tips rondom het gebruik van vuurwerk? Dan helpt dit artikel je gegarandeerd verder. Het afsteken van vuurwerk is een leuk moment, wat vaak de heel familie bij elkaar haalt. Maar, in realiteit is het ook een gespannen moment. Met de vele ongelukken die ieder jaar gebeuren wil jij uiteraard alles op alles zetten om te voorkomen dat jouw kind slachtoffer wordt van een vuurwerkongeluk. Daarom is er speciaal kindervuurwerk in het leven geroepen. Naast het gebruik van kindvriendelijk vuurwerk, zijn er ook verschillende veiligheidsmaatregelen die belangrijk zijn om te hanteren. In dit artikel hebben we alle tips op een rijtje gezet.

Het kopen van vuurwerk

Vuurwerk kan vanaf verschillende leeftijden worden gekocht. Dit heeft allemaal te maken met wat voor soort vuurwerk je koopt. Vanaf 12 jaar is het mogelijk om F1 vuurwerk te kopen. Dit zijn bijvoorbeeld sterretjes en Bengaalse lucifers. Vanaf 16 jaar is het toegestaan om F2 vuurwerk te kopen. Dit wordt ook wel klein vuurwerk genoemd en dit is vuurwerk wat in de buitenlucht moet worden afgestoken. F3 vuurwerk mag vanaf 18 jaar worden aangeschaft, maar door de huidige regelgeving rondom vuurwerk is het F3 vuurwerk illegaal om aan te schaffen. F3 vuurwerk is hierdoor niet meer verkrijgbaar in de winkels.

Zo steek je het vuurwerk veilig af

Zodra het tijd is om het vuurwerk de lucht in te schieten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste veiligheidsregels. Allereerst moet jij, als ouder, het juiste voorbeeld geven. Als jij jouw kind een veiligheidsbril op wilt laten doen, draag deze zelf ook. Zorg dat het vuurwerk niet op hetzelfde moment wordt aangestoken, zo kan je namelijk de controle over de situatie verliezen. Het is ook slim om te zorgen dat jouw kind kleding draagt die vrijwel niet brandbaar zijn. Natuurlijke materialen, zoals wol of katoen, zijn geschikt en probeer synthetische materialen te vermijden. Vergeet niet dat na het afsteken, jouw kinderen meehelpen met het opruimen van het afval. 

Waarom is het belangrijk om je kinderen te betrekken?

Wellicht vraag je jezelf na het lezen van dit artikel af waarom mensen het vuurwerk afsteken met hun kinderen? Je denkt wellicht dat als je ze veilig wilt houden, je beter het vuurwerk op afstand kan houden. De reden dat wij het belangrijk vinden om onze kinderen te betrekken in dit proces, is omdat je als ouders de kans hebt om ze in alle veiligheid de begeleiden. In plaats van dat je ze iets verbiedt en riskeert dat ze het vuurwerk achter jouw rug om gaan afsteken bij vriendjes thuis, behoud jij nu de controle over de situatie. Neem een kijkje op Vuurwerkland.nl om veilig vuurwerk aan te schaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen